Tehetséges kapussal erősítettünk

2018. június 14., csütörtök 15:08 | 7 hónapja 1 napja 18 órája 30 perce
Jégkorongcsapatunk kétéves szerződést írt alá a MAC Budapest kapusával, Arany Gergellyel.
Tehetséges kapussal erősítettünk

A Ferencváros jégkorongcsapata újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy teljessé váljon az Erste Liga 2018/19-es szezonjára készülő kerete. A szakosztály vezetése mindenben megállapodott a MAC Budapestből érkező 21 éves kapussal, Arany Gergellyel, aki kétéves szerződést írt alá az FTC-vel.

Arany Gergely 1996. december 29-én született. 2011-ben, 15 évesen mutatkozott be a MAC Népstadion U18-as csapatában. Egy idénnyel később már az U20-asoknál is kipróbálhatta magát, sőt, három mérkőzésen hozott 93,7%-os védési mutatóval vette ki a részét a feljutásból a U18-as Divízió 2A világbajnokságon, ami a torna legjobb kapusteljesítményének bizonyult. 2013-14-ben ismét mindkét korosztályban számítottak rá, és az U18-as után az U20-as világbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt. Az U18-asokkal újabb feljutást ünnepelhetett, míg a juniorokkal is aranyérmes, és a torna legjobb mérlegű hálóőre lett. A 2014-15-ös idényben komoly szerepet játszott a MAC U20-as csapatának menetelésében az osztrák juniorliga (EBYSL) rájátszásában, a bajnokság legjobb kapusa volt. Ismét junior világbajnoki résztvevő volt, az előző évi feljutás után viszont kiesés következett. 2015-ben, 18 évesen ott volt a MAC Budapest a felnőtt ligába visszatérő keretében, sőt, 12 MOL Liga mérkőzésen is lehetőséget kapott, és nem vallott szégyent: 93,6%-os mutatóval zárt. Emellett megint az övé lett a legjobb kapusmutató az EBYSL-ben, a junior világbajnokságon pedig újabb parádés teljesítménnyel segített a válogatottnak visszaliftezni a Divízió I/B-be. 2016/17-ben az alapszakaszban 17, a rájátszásban 14 meccse volt a MAC döntőig menetelő, végül ezüstérmes felnőtt csapatában, és volt egy meccse az U25-ös válogatottban. Az előző idényben Erste Ligát nyert a MAC Budapesttel, így a címvédőtől érkezik. Az aranyérem megszerzéséhez az alapszakaszban 17 meccsen 92,4%-os mutatóval járult hozzá, a rájátszásban 3 meccsen jutott szóhoz.

"Nagyon sokat köszönhetek a MAC-nak, ott mutatkoztam be a profik között, ott lettem felnőtt kapus, rengeteget fejlődtem náluk, de úgy éreztem, váltanom kell, és nagyon tetszett a Fodor Szabolcs által felvázolt koncepció" - kezdte bemutatkozását új kapusunk. "Úgy érzem, fiatal, jó és erős magyar maggal rendelkező csapatunk lesz, amelyik szép célokért harcolhat. A DVTK és a MAC távozásával ráadásul egy szoros, kompetitív ligára számíthatunk, sok bizonyítani akaró, sikerre éhes fiatallal, és az eddigieknél is szorosabb, izgalmasabb meccsekkel. Ami minket illet, biztos hogy harcos, hajtós csapat áll össze, kijelenthető, hogy elődöntőre, de akár döntőre is jó eséllyel pályázunk. Ez persze nagyon sok tényezőtől függ" - zárta gondolatait Arany Gergely.

Arany Gergely a Ferencváros kilencedik új nyári igazolása, ezzel Pleszkán József mellett egy másik kapussal is kiegészült a keret.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó