Tisztességes helytállás

2018. január 7., vasárnap 21:20 | 1 éve 9 napja 23 órája 42 perce
Jégkorongcsapatunk tartalékosan felállva jó játékkal kapott ki 3-1-re a háromszoros címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvék otthonában.
Tisztességes helytállás

Erősen megfogyatkozott csapattal vágtunk neki a mérkőzésnek. Tendler, Fliszár, Virág, Ševela és Könczei sérült, míg Tuominent eltiltották két meccsre, így az első két sorunkból 5 ember hiányzott, míg a DVTK hiánytalanul állt fel. Ennek ellenére rögtön az első támadásnál komoly helyzetet hozott össze Németh Attila. Az első 8 percben semmi nem volt érzékelhető az erőkülönbségből, sokat volt a korong a hazai védőharmadban. Aztán Lakatos kiállítása adta meg az esélyt a DVTK-nak, hogy először a mérkőzésen irányítsák a játékot. Bár Németh és Shupe által még ekkor is volt kellemetlen pillanatokban része a Diósgyőri kapusnak, Magosi Bálint révén vezetést szereztek a hazaiak. (1-0) A 14. percben Owent kellett ápolni vérző orra miatt, ennek ellenére a játékvezetők őt ültették ki fogásért. A létszámfölényt Vas János használta ki, így 2-0-al zárult az első harmad.

A második harmadot remekül kezdtük, Tóth Renátó mehetett egy az egyben a kapusra, ez még kimaradt, de Roczanov Dezső gyönyörűen szerelte a kapu mögött a Diósgyőr védőjét, majd a kapu előtt üresen álló Rafajhoz passzolt, aki nem hibázott. (2-1) Percekbe telt amíg a DVTK komoly helyzetet tudott kidolgozni, ekkor Pleszkán állta útját korcsolyával az elérhetetlennek látszó korongnak. A 9. percben egy kiállítás törhette volna meg csapatunk lendületét, de Bödök és Roczanov révén még a mi részünkről adódott komolyabb helyzet, a frissen kialakított emberhátrányos sorunk tökéletesen dolgozott. Kiegészülés után Pleszkánnak kellet többször is remekelni a kapuban. A 35. percben újabb emberhátrányt védekezett ki a csapat, majd a 37. percben előny következett. Az utolsó másodpercekig kellett várni egy helyzetre, ekkor Jaborník keresztpasszáról Németh csak egy hajszállal maradt le, így nem jött össze az egyenlítés.

Győzelemért küzdve mentünk ki az utolsó harmadban, hiszen a játékunkban benne volt a gól. Sajnos az első harmad Diósgyőri góllal indult, Pavuk Attila volt eredményes. (3-1) Harcoltunk tovább, a játékrész felénél Rafaj majd Farkas is komoly lövéssel kínálta meg Adorján kapust. Az 50. percben egy vendégkiállítás zavarta meg a támadójátékunkat, szerencsére öt az öt ellen már helyre jött, és szépen rohamoztunk a kiválóan játszó Németh Attila vezetésével. A végére Owen kapott 2+2 percet, de az eredmény nem változott, így csapatunk rendkívül tisztes módon helyt állt.

A következő mérkőzésünk pénteken lesz a minket üldöző Brassó ellen. Az előnyünk 4 pont két meccsel a vége előtt, ha tehát a Brassó pontot szerez hétfőn a MAC ellen, a 6. helyről döntő rangadó lesz a következő mérkőzésünk.

„Gratulálok a csapatnak, mert a srácok nagyon nagyot küzdöttek. Hat nagyon fontos játékosunk hiányzott sérülés, betegség, illetve eltiltás miatt az első két sorunkból, így alig tudtunk három sorral kiállni. A második harmadot megnyertük, ez mutatta, hogy nagyon jó karakterű csapat vagyunk. Küzdöttünk, és azt gondolom, hogy lehetett volna másképp is, mert megvoltak a helyzeteink. A harmadik harmadban is ugyanúgy tették a dolgukat, úgyhogy dicséret illeti őket, de gratulálok az ellenfélnek is a győzelemhez.” – mondta a mérkőzésről Szakács Ferenc, majd folytatta: „A csapat gödörbe került, sorozatban kaptunk ki, a múlt héten próbáltunk rendet rakni a fejekben, úgy látszik, ez sikerült. Egy nagyon kemény Újpest elleni meccs volt, amit múltkor megnyertünk, ez különösen jót tett a csapatnak.”

Jégkorong, Erste Liga
DVTK – FTC 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Gólszerzőnk: Rafaj Attila