Tóth Gergő csatlakozott testvéréhez a Fradiban

2018. június 5., kedd 16:20 | 6 hónapja 6 napja 19 perce
Az FTC jégkorong szakosztálya egyéves szerződést kötött a DVTK Jegesmedvék 25 éves támadójával, Tóth Gergővel, aki így a következő idényben is egy csapatban szerepel testvérével, Tóth Adriánnal.
Tóth Gergő csatlakozott testvéréhez a Fradiban

Az FTC jégkorong szakosztálya kedden hivatalosan is bejelentette legújabb igazolását a 2018/19-es szezonra. A szakvezetés egyéves szerződést írt alá Tóth Gergővel, aki a DVTK Jegesmedvék Erste Liga-ezüstérmes csapatától érkezik a Népligetbe. Ezzel a következő lesz zsinórban a második idény, amikor a 25 éves támadó egy csapatban szerepel testvérével, a nemrég szintén a székhelyét Miskolcról a Ferencvárosba helyező Tóth Adriánnal.

Tóth Gergő 1993. május 13-án született Székesfehérváron, a Fehérvár AV19-ben kezdett jégkorongozni, 2008-ban mutatkozott be az U18-as csapatban. Egészen 2014-ig szülővárosában játszott, előbb az U18-as, majd az U20-as csapatban, de 2010-11-től már a Volán felnőtt farmcsapatában is egyre több szerephez jutott, 2012 és 2014 között pedig a fehérváriak színeiben az EBEL-ben is jégre lépett összesen 52 mérkőzésen, amelyből négy playoff-találkozó volt. 2014-ben Újpestre igazolt, majd hazatért a Fehérvári Titánokhoz, ezután egy idényt ismét lila-fehérben húzott le, végül tavaly csatlakozott testvéréhez Miskolcon, és Erste Liga-ezüstérmet szerzett a DVTK Jegesmedvékkel. Folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak, az U20-asokkal két világbajnokságon is szerepelt, de van egy U25-ös fellépése is.

„Több oka is volt a váltásnak. Nagyon korrekt ajánlatot kaptam Fodor Szabolcs vezetőedzőtől, és tetszett az a koncepció is, amit a következő szezonra felvázolt a Fradival kapcsolatban” – kezdte bemutatkozását új játékosunk. „Természetesen az is pozitív, hogy az eddigi keret jó részét ismerem, ketten is az előző csapatomból érkeztek, egyikük ráadásul a testvérem. Az első éveinkben a fehérvári farmcsapatban már játszottunk együtt, illetve tavaly is csapattársak voltunk Miskolcon, örülök, hogy ez továbbra is így lesz. Különböző alkat vagyunk, de biztos, hogy jó hatással vagyunk egymásra.”

Friss igazolásunk kitért arra is, a felnőtt válogatottság még hiányzik a pályafutásából, de úgy érzi, a mostani Fradiból erre is bárkinek meglehet a lehetősége.

„Természetesen mint minden játékos, én is szeretném magamra ölteni a címeres mezt a felnőtt csapatban is. Mindenkinek van rá esélye, hogy elérje ezt, viszont hogy a válogatott szakvezetése hogy dönt, melyik poszton kit preferálnak, az már egy másik kérdés, annál is inkább, mert az elmúlt években nagyon erős mag jött össze a válogatottnál. De azon leszek, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, amivel én is fel tudom hívni magamra a figyelmet.”

A legfrissebb hírek szerint eldőlni látszik az Erste Liga korábbi két legerősebb csapata, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest sorsa, hiszen a Magyar Jégkorong Szövetségnek megítélt 600 millió forintos támogatás elég fedezet lehet a két csapat szlovák Extraligás indulására. Eközben több új csapat is kopogtat a magyar bázisú bajnokság ajtaján, így Tóth Gergőt arról is megkérdeztük, a várható új viszonyok között hová helyezi a ligán belül az újjáépülő Ferencvárost.

„Úgy gondolom, talán nem lesz akkora a liga játékereje, mint az elmúlt 1-2 évben, viszont nagyon sok fiatal játékos kap lehetőséget, és több csapat is úgy fogja érezni, meg kell ragadnia az esélyt. Úgyhogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga senkinek, hatalmas lesz a versenyhelyzet, pörgős, izgalmas meccsekre számítok. Természetesen mindig a maximumra törekszem, és úgy érzem, a Fradinak jók lesznek az esélyei a következő szezonban!”

Támadónk a mindig hűséges ferencvárosi szurkolókról sem feledkezett meg bemutatkozásában.

„Küzdős, sokat korcsolyázó, erőszakos játékos vagyok, mindent meg fogok tenni, hogy a képességeimet a Ferencváros színeiben is minél jobban kamatoztassam, és a csapattal együtt kiszolgáljuk a kitartó drukkerek igényeit!”

Tóth Gergő a Ferencváros hatodik új igazolása a 2018/19-es idényre.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó