Újabb bajnok érkezett

2018. június 20., szerda 15:28 | 7 hónapja 26 napja 19 órája 38 perce
Jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött a MAC Budapestből érkező juniorválogatott, Erste Liga-győztes támadóval, Tóth Richárddal.
Újabb bajnok érkezett

Újabb játékossal bővült a Ferencváros jégkorongcsapatának a 2018/19-es Erste Liga szezonra készülő kerete. Szakosztályunk mindenben megállapodott a MAC Budapestből érkező 22 éves, U18-as és U20-as válogatott, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-győztes támadóval, Tóth Richárddal, aki egyéves szerződést írt alá klubunkkal.

Tóth Richárd 1995. november 3-án született. 2011-ben, 16 évesen kezdte pályafutását a MAC Népstadion U18-as csapatában. Egy szezon után felkerült az U20-as csapatba, és beválogatták az U18-as magyar válogatott keretébe is. Az U18-as és az U20-as válogatottal is egyszer-egyszer vett részt világbajnokságon. Előbbivel feljutást ünnepelhetett a Divízió 1/B-be, öt mérkőzésen három ponttal járult hozzá a sikerhez. A MAC juniorjaival – Fodor Szabolcs irányításával – az osztrák juniorligában szerepelt, 2015-ben bejutottak a rájátszásba. A 2015/16-os idényben két korosztály csapatánál is játszott: felkerült a MAC újonnan megalakuló felnőtt csapatába, de továbbra is lejátszott az U20-asokhoz is. Érdekesség, hogy élete első felnőtt mérkőzését 2015 februárjában, a Magyar Kupa selejtező csoportkörében végleges fegyelmivel, és két helyen eltört orral fejezte be, miután egy komoly ütközést követően összeverekedett az újpesti Durákkal. A következő szezonra bebiztosította helyét a felnőtteknél, akikkel a második MOL Liga döntője mellett megnyerték a Magyar Kupát. Az előző idényben pedig elhódították az Erste Liga trófeáját is.

„Mindenképpen szerettem volna ennyi idő után egy másik csapatban, a szokottól eltérő környezetben kipróbálni magam, és szerettem volna több játéklehetőséget is kiharcolni magamnak” – kezdte bemutatkozását új szerzeményünk. „A jelenleg is zajló koncepcióváltás úgy érzem, jót fog tenni a Fradinak. A keret tagjainak nagy részét régóta ismerem, többükkel játszottam együtt csapattársként, netán ellenfélként. Az biztos, hogy mindenki nagyon keményen oda fogja tenni magát, és megszakad majd azért, hogy ez a klub újra sikeres legyen. Konkrét, számszerű célokról nem szeretnék beszélni, ez nagyon sok dologtól függ. Ami a személyes ambícióimat illeti, szeretném eddigi pályafutásom legjobb szezonját produkálni, és ezért mindent meg fogok tenni!” – zárta gondolatait Tóth Richárd.

Tóth Richárd – aki Tóth Adrián, Tóth Gergő és Tóth Renátó mellett a Ferencváros jégkorongcsapatának negyedik Tóth vezetéknevű játékosa – hét, MAC-mezben töltött év után csatlakozik a Ferencvároshoz, csapatunk tizenegyedik nyári igazolásaként.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (MAC Budapest)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó