Újabb erősítés

2017. november 10., péntek 17:35 | 1 éve 2 napja 11 órája 43 perce
Utánpótlásunk a hétszeres magyar bajnok Pindák László alkalmazásával újabb lépést tett a fejlődés útján.
Újabb erősítés

Az idei évben utánpótlásunk óriási lépésekkel halad előre. Elkészült az első saját jégpályája a Ferencvárosnak, ahol idén a legkisebbektől az U14-es korosztályig bezárólag a legendás Kercsó Árpád felel a minőségi munkáért. Azonban az építkezés ezzel nem ért véget, ugyanis visszatért az FTC-hez saját nevelésű korábbi játékosa, a 46 éves, hétszeres magyar bajnok Pindák László, aki az U18-as és az U14-es korosztály edzője lesz. Mindössze 18 évesen 1989-ben szerezte meg első bajnoki címét a Ferencvárossal. A válogatottal 1989 és 2002 közt 6 világbajnokságon járt és legalább 150 mérkőzésen húzhatta magára a címeres mezt. Az FTC 25 bajnoki elsőségéből 7 alkalommal vette ki a részét, 4 Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, illetve egy Pannónia Liga aranyérem is a vitrinbe került.

A Ferencvárosnál 2002-ben még aktív játékosként lett az U18-as csapatunk edzője két évre, majd 2003-2004-ben a másodedzői feladatot is ellátta, míg az U18-as válogatott szövetségi kapaitányaként a Divízió 2-ben ezüstérmet szerzett. Visszavonulása után az U16-os válogatott szövetségi kapitánya volt, 2007-ben a női felnőtt jégkorong válogatottal megnyerte Divízió 3-as világbajnokságot, illetve az FTC női jégkorongcsapatát vezette, amellyel egy bajnoki aranyat és két kupagyőzelmet ünnepelhetett. 2006-tól párhuzamosan az FTC felnőtt férfi jégkorongcsapatának vezetőedzői feladatát is elkezdte a MOL Ligában. 2009-ben Aranydiplomát kapott az FTC-től, majd 2010-ben búcsúzott a Ferencvárostól. Visszatértével nem csak az utánpótlásban dolgozik, a Ferencváros hallássérült jégkorongcsapatát is irányítja, amely szombat este a Magyarország-Olaszország mérkőzést követően 22 órától címeres mezben méri össze az erejét Csehország csapatával.


Pindák László:
„Nagyon jó érzés újra a Ferencváros kötelékébe tartozni. Az Üllői út 119-ben éltem harminc évig, és játékoskoromban is csábítottak több helyre, még Újpestre is, de soha nem mentem el. A Fradiban kezdtem 1978-ban, és végig itt is maradtam, majd a játékos-pályafutásom lezárulta után Kassai Gyuri bácsival együtt nekiláttunk a felnőttcsapat újjáépítésének. Többek között ennek köszönhetően lehetett a Ferencvárosnak 2009-ben egy szapporói és egy A-csoportos játékosa, Jánosi Csaba személyében. Sajnos a rengeteg elvégzett munka ellenére méltatlanul kellett távoznom a Fraditól, de amíg el nem küldtek, egész életemben itt játszottam, majd itt dolgoztam. Segítettem az utánpótlásban is. Amikor most a jelenlegi szakosztályvezetés újra felvette velem a kapcsolatot, abban maradtunk, hogy felépítünk egy U18-as csapatot, de sajnos most még nem volt elég gyerekünk hozzá. Így a mostaniakat még kölcsönjátékra kellett küldenünk, de terveink szerint jövőre mindenképpen lesz U18-as csapat, mert lesz hozzá elég serdülőnk. Addig is megkaptam az U14-es korosztály B szelekcióját, jelenleg velük dolgozom. Úgy érzem, szépen lassan, lépésről-lépésre haladunk előre. Emellett besegítek Kercsó Árpádnak a legkisebbeknél is, és több mint egy hónapja én irányíthatom a Fradi kötelékéhez tartozó siket jégkorongcsapatot is, ami nagyon megtisztelő. Ez a csapat egyben a válogatott is, úgyhogy tulajdonképpen válogatott edző is vagyok. Egyszóval, nem panaszkodhatom, van dolgom bőven!”