Újabb finn hátvéd

2018. június 29., péntek 10:45 | 6 hónapja 17 napja 22 órája 41 perce
Jégkorongcsapatunk egyéves szerződést írt alá a DVTK Jegesmedvéktől érkező 188 centiméter magas, 99 kilogrammos finn védővel, Anssi Rantanennel.
Újabb finn hátvéd

Tovább erősödött a Ferencváros jégkorongcsapatának a 2018/19-es Erste Liga szezonra készülő kerete. Szakosztályunk mindenben megállapodott a DVTK Jegesmedvéktől érkező Anssi Rantanennel, így a 35 éves, 188 centiméter magas, 99 kilogrammos finn védő a következő egy évben a Fradit erősíti.

Anssi Rantanen 1982. augusztus 3-án született a finnországi Punkalaidunban. A FoPS U20-as csapatában kezdte pályafutását, majd 2002-ben, alig húszévesen már felnőtt meccsen játszott a finn második vonal, a Mestis egyik csapatánál, az FPS-nél. Itt öt idényt húzott le, ezalatt csapatkapitány lett. 2007-ben a Hokki csapatához igazolt, amellyel első idényében a Mestis második helyén végzett. A 2008/09-es szezon közben igazolt a finn élvonalba, a Lukkóhoz, amellyel az idény végén kiharcolták a bennmaradást, 2011-ben pedig bronzérmet szereztek a finn élvonalban. 2012-ig volt a Lukko játékosa, majd kölcsönben megjárt néhány másodosztályú együttest, végül a TPS csapatával szerepelt az élvonalban. Egy idénnyel később visszatért a Hokkihoz, majd összesen 158 finn élvonalbeli alapszakaszmeccs és 322 másodosztályú találkozó után még a szezon közben légiósnak állt. A váltás nagyon jól sikerült, 2014 tavaszán a SonderjyskE csapatával dán bajnokságot nyert. Később Kazahsztánban, és az orosz második vonalban, a VHL-ben játszott, majd a szlovák Extraligás Túrócszentmárton és a lengyel élvonalbeli Orlik Opole érintésével érkezett az Erste Ligába. 2017/18-ban a DVTK Jegesmedvék színeiben 37 alapszakaszmeccsen 25 pontig, és +24-es plusz-mínusz mutatóig jutott, bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes lett, játszott a Visegrád Kupában és a Kontinentális Kupában is.

Anssi Rantanen csapatunk tizenharmadik nyári igazolása, és az ötödik légiós.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Lauri Kärmeniemi (védő, Amiens), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Anssi Rantanen (védő, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (támadó, MAC Budapest)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó
(Fotó: minap.hu)