Újabb győzelem!

2017. október 29., vasárnap 20:39 | 1 éve 14 napja 9 órája 46 perce
Jégkorongcsapatunk 3-0-ra győzött az ASC Corona Brassó ellen, így a kupameccseket is beleszámítva immáron hatmeccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát.
Újabb győzelem!

A Ferencváros jégkorongcsapata az Újpest elleni pénteki parádés, 4-1-es győzelem után (arról a mérkőzésről ITT írtunk részletesebben, a találkozó képgalériája pedig megtekinthető az FTC hivatalos Facebook oldalán, ITT) a Brassó csapatát fogadta az Erste Liga alapszakaszában. Fontos mérkőzés volt ez Greg Lindqvist tanítványai számára, hiszen a Fradi köszönhetően az elmúlt időszakban élcsapatok ellen aratott remek győzelmeknek, továbbra is harcban áll a felsőházi középszakaszba jutást érő első négy hely valamelyikéért. Ez a pozíció pedig rendkívül fontos lenne a rájátszás szempontjából, hiszen ha ez sikerülne, a zöld-fehérek biztosan elkerülnék a negyeddöntőben az alapszakasz első négy helyezettjének mindegyikét.

A találkozó kedves közjátékkal indult, hiszen az FTC-t meglátogatta a szegedi utánpótlás-hokicsapat, így 8-12 éves hokispalánták kísérték jégre a hazai és a vendégcsapatot (a szegediek látogatásáról részletesebb beszámolót láthatnak a Fradi TV november 7-ei adásában az M4 Sporton).

Az első harmadban, ahogy azt már az elmúlt néhány meccsen megszokhattuk, a Ferencváros uralta a játékot. Többet birtokolták a mieink a korongot, és több nagy helyzetet is kidolgoztak a jó tempójú, egyébként sportszerű mérkőzésen (az első harmad egyetlen kiállítása a 16. percben történt, a brassói MacMillant küldték ki játék késleltetéséért), azonban ezek a helyzetek sorra kimaradtak. Egészen a 8. percig, amikor Vladimir Dubek ment el egy koronggal a bal oldalon, megkerülte a brassói kaput, majd remekül vette észre a kék vonalnál mélységből érkező Henrich Jaborníkot, aki kapásból vágta Polc kapujába a mesteri passzt! Még az első játékrészben megvolt tehát a vezetés! (1-0)

A második harmad játékban ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A brassóiak hiába jutottak el néhányszor Sevela kapujáig, nem tudtak a játékukba átütő erőt vinni, a Fradi pedig lépésről lépésre felőrölte a vendégek ellenállását. Itt, ahogy az a második harmadokban lenni szokott, már fáradtabbak voltak a játékosok, a kispadok távolsága miatt nehezebben is cseréltek, így a kiállítások is jóval többször érkeztek. Ebben a periódusban a Brassó hat-, a Fradi négypercnyi büntetést szedett össze (a vendégek néhány másodpercig kettős hátrányban is voltak, de megúszták). A mieink emberelőnyös játéka ezúttal sem volt az igazi, annál jobban ment viszont ismét emberhátrányban: az egyre jobb formába lendülő Jereme Tendler a 29. perc elején emberhátrányban duplázta meg az FTC előnyét. (2-0) A vendégeknek szinte felocsúdni sem volt idejük, már jött is a harmadik Fradi-gól, a 31. percben, a csapatkapitány Rafaj Attila révén. (3-0) Így magabiztos előnnyel vonulhattunk el a második szünetre.

A harmadik játékrészben a Ferencváros magabiztosan irányította a játékot, a vendégek nem tudtak nyomást helyezni Sevela kapujára. A 47. percben Virág Tamást állították ki két percre, de ezúttal is tökéletesen működött a zöld-fehérek emberhátrányos védekezése. Hat perccel a vége előtt négy a négy elleni játékkal folytatódott a meccs, miután a brassói Bíró Gergőt akadályozásért, míg a ferencvárosi Roczanov Dezsőt gáncsolásért küldték ki a büntetőpadra. Ebben a periódusban is a mieink játszottak jobban, olyannyira, hogy Joni Tuominen előtt ziccer is adódott, védőnk azonban közvetlen közelről Polcba pofozta a korongot. 1 perc 55 másodperccel a vége előtt még kiküldték Nick Owent bottal ütésért, a vendégek vezetőedzője, Martin Lacroix pedig lehozta kapusát, így hat a négy ellen rohamozhattak. Azonban ez sem hozott eredményt, igaz, a mieink sem találták el a hátralévő időben a vendégek üresen álló kapuját. Így a végeredmény 3-0-s ferencvárosi győzelem lett. Ezzel a szezonban kettőből másodszor győzte le az FTC a Brassót, és a Magyar Kupa-mérkőzésekkel együtt immáron hatodik tétmérkőzésén maradt veretlen, és felzárkózott a tabella harmadik helyére.

Greg Lindqvist vezetőedző érthetően elégedetten értékelte a látottakat:

„Két héten belül a hetedik mérkőzésünket játszottuk. Ez érződött a társaságon, nem voltunk olyan gyorsak, mint pénteken az Újpest ellen, nem léptünk ki a komfortzónánkból. Viszont dicséret illeti a játékosokat, hogy így is be tudták húzni a mérkőzést. Nagyon sokat számított, hogy Tendler emberhátrányban tudott betalálni 1-0-nál, ez eldöntötte a mérkőzést. Nagyon örülünk a három pontnak, és most már az erdélyi túránkra koncentrálunk, hiszen a jövő hétvégén újra összecsapunk a Brassóval, ezúttal viszont már idegenben, ami egy nagyon nehéz találkozó lesz.”

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC – ASC Corona Brassó 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Gólszerzőink: Jaborník, Tendler, Rafaj