Újabb kiütés

2017. szeptember 10., vasárnap 21:49 | 10 hónapja 6 napja 17 órája 20 perce
Jégkorong-csapatunk 6-0-s sikert aratott az újonc Vienna Capitals ellen az Erste Liga 2. fordulójában.
Újabb kiütés

A Ferencváros az első fordulóban nagyszerű mérkőzésen 8-1-re győzte le a Fehérvári Titánokat, így bizakodva várta a Vienna Capitals elleni találkozót.

Az első harmad óriási ferencvárosi fölényt hozott, amely a 12. percben érett góllá, amikor is Dubek Vladimir lőtt a bécsiek kapujába. A mieink 18-szor találták el a kaput a vendégek nyolc kísérletével szemben. A második játékrészben is a Fradi akarata érvényesült, igaz, az újonc osztrákok játéka is feljavult. A 24. percben Juhamatti Hietamäki talált be, majd tíz perccel később ismét finn védőnk volt eredményes, így a záró harmad előtt 3-0-ra vezettünk.

A harmadik 20 percben a magabiztos vezetés ellenére a Fradi nem állt le, sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A negyedik gólt Németh Attila vágta be a 42. percben, az ötödiket két perccel később Kovács Viktor László jegyezte, a kiütéses, 6-0-s végeredményt Henrich Jaborník állította be egy perccel a mérkőzés vége előtt. Csapatunk két forduló után továbbra is száz százalékos, 14-1-es gólkülönbségének is köszönhetően az élről várja a folytatást.

„Ahogy azt már az első meccsünkön, pénteken láttuk, hogy nagyon komoly szinten kell játszanunk ebben a ligában, és összességében nem lehetek elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amit a játékosok mutatattak annak ellenére, hogy ekkora arányú vereséget szenvedtek. Viszont az látszik, hogy az egyéni hibák és a sok felesleges szabálytalanság nem megengedhető ezen a szinten, mert az ilyen arányú vereséget eredményez. Leginkább a második harmaddal voltam elégedett, ami a játékot illeti, Összességében ennél több kell, de a fiatalok tanulni vannak itt.” – összegezte a dolgokat Christian Dolezal.

„A Viennának rengeteg fiatal játékosa van és nincs olyan mennyiségű és minőségű légiósuk, mint a liga többi csapatának, de jól teljesítettek, habár csináltak hatalmas hibákat is. Ami minket illet, még ha több lehetőségünk is volt, mint a Viennának, még ennél is több kellett volna, hogy legyen. Nyertünk 6-0-ra, három pontot szereztünk, ez rendben van, viszont a passzjátékunk borzasztó volt. A játék egy részében, főleg az első játékrészben jól védekeztünk, de aztán 3-0-nál túl sok gólszerzési lehetőséget adtunk a Viennának, aminek nem szabadott volna megtörténni. Örülök a három pontnak, de jobbnak kell lennünk, jobban kellene játszanunk, jobban kellene passzolnunk. Bécsben majd ennél sokkal jobban kell majd játszanunk.” - mondta a mérkőzés után vezetőedzőnk, Greg Lindqvist.

„Szerintem a mérkőzés első- és harmadik harmadával meg lehetünk elégedve, a második harmadban viszont, finoman fogalmazva, túl sok kiállítást csináltunk, aminek köszönhetően ránk erőltették az akaratukat.” – kezdte az értékelést Virág Tamás. „Petyó (Peter Sevela) tartotta a frontot nekünk, szóval megköszönhetjük neki ezt a mérkőzést. Sokkal jobbnak éreztem ezt a mai mérkőzést, mint az első fordulót. A Fehérvár ellen komoly hibákat vétettünk és túlvariáltuk a dolgokat, nem játszottunk egyszerűen, de a mai nap folyamán már javuló tendenciát mutattunk. Tehát sikerült kijönnünk úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Remélem, hogy az elkövetkező meccsekre még többet tanulunk ezekből a hibákból és ki fogjuk küszöbölni, mert ha jön ellenünk egy MAC vagy Diósgyőr, ezeket a hibákat meg fogják bosszulni és gólt fogunk kapni. Úgyhogy ezt nem tehetjük, hogyha nyerni szeretnénk.”


JÉGKORONG, ERSTE LIGA, 2. FORDULÓ
FTC-Vienna Capitals 6-0
(1-0, 2-0, 3-0)
FTC-gólszerzők: Hietamäki 2, Dubek, Németh A., Kovács V., Jaborník