Újabb válogatott igazolás

2018. május 23., szerda 16:01 | 6 hónapja 18 napja 1 órája 17 perce
A Ferencváros jégkorongcsapata kétéves szerződést kötött a háromszoros MOL Liga-győztes, 11-szeres magyar válogatott, EBEL-rutinnal is rendelkező Tóth Adriánnal.
Újabb válogatott igazolás

Megvan a Ferencváros jégkorongszakosztályának ötödik új igazolása a nyári holtszezonban: a szakvezetés mindenben megegyezett a DVTK Jegesmedvék háromszoros MOL Liga-győztes, 11-szeres magyar válogatott támadójával, Tóth Adriánnal, aki kétéves szerződést írt alá a zöld-fehérekkel.

Tóth Adrián 1990. október 28-án született, Székesfehérváron kezdett jégkorongozni. A fehérváriak U18-as csapatában mutatkozott be a 2006/07-es idényben, és rögtön első szezonja végén világbajnokságra utazhatott az U18-as válogatottal. Ezt egy évvel később még egy világbajnoki szereplés követte, ekkor már a fehérváriak felnőtt csapatában is bemutatkozhatott, az U18-asokkal pedig szerepelt a bajnokság rájátszásában. A következő két idényben már az U20-as válogatott stabil tagjaként vett részt két korosztályos világbajnokságon, 2008/09-ben hat mérkőzésen debütált az EBEL-ben is. Egy szezonnal később Miskolcon játszott kölcsönben, majd Fehérvárra visszatérve a hazai ligás szereplés mellett még összesen 51 EBEL-meccsnyi rutint szerzett, ekkor mutatkozhatott be a felnőtt válogatottban is. Eddigi pályafutása során 11-szer húzta magára a címeres mezt, utoljára 2017 szeptemberében, a Magyar Jégkorong Szövetség 90. születésnapja alkalmából rendezett gálán lépett jégre a magyar együttesben Lengyelország ellen. A 2012/13-as idényben, a bajnokság közben igazolt Miskolcra, részese volt a csapat zsinórban három MOL Liga-győzelmének. Megtapasztalta a légiós életet is, 2016/17 nyarán a West Auckland Admirals színeiben bajnoki döntőig jutott az új-zélandi ligában.

Tóth Adrián a Ferencváros második nyári válogatott szerzeménye a szintén korábbi miskolci Pavuk Attila után.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó?), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (?)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Tóth Renátó