Ünnepi derbi, ünnepi győzelem

2018. október 29., hétfő 23:00 | 2 hónapja 17 napja 15 órája
Listavezető jégkorongcsapatunk 2-0-ra nyert az UTE ellen a Tüskecsarnokban megrendezett Jubileumi Hokiderbin az Erste Ligában, így sorozatban 15. sikerét aratta!
Ünnepi derbi, ünnepi győzelem

Hosszú hetek alapos munkája, felkészülése és szervezése után hétfő este végre eljött a Jubileumi Hokiderbi napja, azaz az FTC-Telekom-UTE rangadó a Tüskecsarnokban. Igen, ünnepre készültek a Fradinál, elvégre a szakosztály 90. születésnapját ünnepli idén, a csapat pedig zsinórban 14 győzelmet aratva vasárnap átvette a vezetést az Erste Ligában. Eme pompás sorozat folytatásához és az ünnepléshez pedig nem is lehetett volna jobb alkalom az ősi rivális újpestiek legyőzésénél.

A találkozó felvezetéseként az UTE szakosztályvezetésének nevében Ancsin János és Dömötör Róbert ajándékmezzel lepte meg az FTC-Telekom Jégkorong szakmai igazgatóját, Hudák Gábort, valamint csapatmenedzserét, Pap Gábort. A mérkőzés ünnepélyes korongbedobással kezdődött, amelyet a Ferencváros jelenlegi legidősebb, még élő jégkorongos magyar bajnoka, Simon V. László, illetve az utánpótlásunk legifjabb reménysége, Bernáth Botond végeztek el közösen.

Ahogy vártuk – és reméltük –, olyan jól kezdtek a fiúk. A védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni az Újpest, támadásban viszont apróbb pontatlanságok még akadtak, így igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Egészen a 11. percig! Ekkor Hardi Richárd visszatett korongjára üresen érkezett Roczanov Dezső és közelről a vendégek kapujába vágta a korongot. A gól megadta az alaphangot, továbbra is mezőnyfölényben hokiztunk, a lila-fehérek csak alkalmanként jutottak lövési lehetőségig, de akkor mindig volt egy közbeszúró vagy önfeláldozó Fradi-védő. Nem volt egy látványos harmad, de a Fradi Szív és a csapategység vitte előre a fiúkat, akik megérdemelten vezettek egy játékrész után.

A második 20 percnek már sokkal paprikásabb hangulatban vágtak neki a felek. Jóval több kiállítás tarkította a találkozót, de szerencsére nagy helyzeteket is láthatott a szépszámú közönség. A mieink sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, de vagy az újpestiek kapusa, vagy a pontatlan befejezés miatt elmaradt a gól. Arany Gergely nagyon határozott volt a kapuban, így a támadásokra nagy hangsúlyt tudott fektetni Fodor Szabolcs együttese. A jelentős mezőnyfölénynek kevesebb, mint két perccel a játékrész vége előtt meglett az eredménye, ugyanis Braden Walls duplázta meg az előnyt emberelőnyben, így a záró harmadra 2-0-s ferencvárosi vezetéssel fordultunk. Igaz, elvesztettük egy játékosunkat, Hegyi Ádámot ugyanis a Benk Andrással szemben elkövetett szúrásért végleges kiállítással sújtották a játékvezetők.

Az utolsó harmadban is rendkívül határozottan kontrolláltuk a játékot, az újpestieknek kezdett sürgős lenni a dolog, egyre több volt a keménykedés, Anze Ropret gyors egymásutánban két büntetést is összeszedett. Igaz, utána Roczanov durva játéka miatt a lilák is kaptak egy esélyt a szépítésre, de nem éltek vele. Hogy milyen határozottan uraltuk a játékot, és igyekeztünk lassítani, tördelni a végét, azt jól mutatja, hogy az első két harmad összesen 30, illetve 22 kapura lövése után mindössze 11 próbálkozást láthattak a nézők, 7:4-es elosztásban. Az utolsó előtti percben Szilassy Zoltán még lehozta kapusát, de emberelőnyben sem tudtak betalálni a vendégek, így a Fradi 2-0-ra megnyerte a találkozót, és kezdődhetett a hetek óta várt, hőn áhított ünneplés, a csapat és a több mint 2000 fős nézősereg egymást éltette.

Sikerével az FTC-Telekom zsinórban 15 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, mindössze egyetlen győzelemre került a MAC MOL/Erste Liga vonatkozó örökrekordjának beállításától, és továbbra is vezeti a tabellát. A sikerrel pedig talán a magyar válogatott szakvezetésének is sikerült üzenni (annak a magyar válogatotténak, amelynek másodedzője éppen a vendégek kispadján ült vezetőedzőként ezen az estén), ugyanis a legfrissebb információk szerint Jarmo Tolvanen egyetlen ferencvárosi játékossal sem számolt a novemberi budapesti Négy Nemzet Tornára készülő keretébe, a listavezető csapatot tehát nem tartja elég erősnek, hogy legjobb magyar játékosait számításba vegye címeres mezben...

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - UTE 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Sarcia, Walls, Tóth Re., Rafaj – Kärmeniemi, Jászai, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Lengyel, Tóth G., Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
UTE: Duschek (Sila) – Huba, Szaller, Csányi, Hebar, Sikorcin – Kiss, Kiss-Rusk, Benk, Ropret, Stefishen – Kovács A., Varga A., Kocsis, Nemes, Szalma – Pokornyi, Kovács S., Mansson. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Kapura lövések:(17:13, 11:11, 7:4) 35:28
Védések:(13:16, 11:10, 4:7) 28:33 / 100.00% : 94.29%
Kiállítás percek:(4:6, 29:8, 2:4) 35:18
Emberelőny kihasználás:(6 / 1) 16.67% / (6 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 6) 100.00% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők:Roczanov (10:56, Hardi), Walls (38:14, EE, Kärmeniemi, Nagy G.)

Az ünneplés pillanatai:
A mérkőzés összefoglalója: