Válogatott hétvége

2017. november 13., hétfő 20:42 | 1 éve 1 hónapja 5 napja 12 órája 46 perce
November 10. és 12. között a válogatott szünetben az FTC négy női jégkorongozója, valamint szakosztályunk siket csapata is nemzeti mezt öltött.
Válogatott hétvége

A magyar női U18-as válogatott Sőléd Orsolyával, Lázár Csengével és Losonci Zsófiával a soraiban tornagyőztes lett Spanyolországban. November 10. és 12. között három mérkőzést játszottak. Nagy-Britanniát 4-1-re, Spanyolországot 3-1-re, míg Lengyelországot 3-2-re verték a lányok.

A női felnőtt válogatott házigazdaként lépett pályára Miskolcon, ahol a négycsapatos tornán második helyen végzett. A pénteki, Dél-Korea ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen és a vasárnapi, Dánia ellen hosszabbításban 4-3-ra elbukott döntőn jégre lépett 19 éves csatárunk, Pavuk Petra is.

Szombaton a budapesti Tüskecsarnokban a férfi felnőtt csapat mérkőzése után játszották le Magyarország első hallássérült válogatott mérkőzését. A címeres mezben az FTC Jégkorong Szakosztály hallássérült csapata debütálhatott Csehország válogatottja ellen. Bár csapatunk rosszul kezdett és háromgólos előnyt adott ellenfelének az első harmadban, a későbbiekben becsülettel helyt állt, és nem játszott alárendelt szerepet. Sajnos a rutinos csehek ellen csak egy becsület gólra futotta Kern Ádám jóvoltából, míg a túl a túloldalt ki tudták használni a helyzeteket, így a végeredmény 6-1 lett Csehország javára.

Játékosok: Ács Dániel, Bugyi Attila, Dobra Dániel, Dobra Mihály, Fabók László, Illés Viktor, Kern Ádám, Kéri Dávid, Kis László, Kurti Sebastian, Mayer Balázs, Mártonffy Máté, Milu László, Szarvas Olivér, Szilágyi Gyula, Szilvás Adrián, Viola Dávid
A szakmai stáb: Pindák László (edző), Hidasi Gábor (csapatvezető)

(Fotó: jegkorongszovetseg.hu)