Válogatottat igazoltunk!

2017. május 19., péntek 18:33 | 11 hónapja 5 napja 1 órája 43 perce
Jégkorong-szakosztályunk hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötött a MAC tízszeres válogatott jobbszélsőjével, Könczei Áronnal.
Válogatottat igazoltunk!

A Ferencváros jégkorong-szakosztálya igen aktív a holtszezonban az átigazolási piacon. Ahogy arról korábban ITT beszámoltunk, több kulcsfontosságú szerződéshosszabbítás mellett eddig már öt új játékossal bővült az FTC 2017-18-as szezonra készülő kerete. A szakosztály pénteken hivatalosan is bejelentette a hatodik új érkezőt, az előző idényben a MAC színeiben a MOL Liga döntőjéig jutó, tízszeres válogatott Könczei Áront.

Könczei Áron 1994. március 30-án született Debrecenben. A 23 éves jobbszélső szülővárosában, a Debreceni HK színeiben kezdett jégkorongozni, és egy év svédországi kitérőt leszámítva egészen 2016-ig itt játszott. 2012-13-ban került fel az U20-as csapathoz, és 2014-15-ben mutatkozott be a felnőttek között a MOL Ligában. Ez alatt az időszak alatt az U18-as válogatottal kettő, míg az U20-as nemzeti csapattal három világbajnokságon vett részt. A debreceniekkel 2015-ben és 2016-ban is eljutott a MOL Liga rájátszásáig, utóbbi szezonban pedig bekerült a felnőtt válogatottba is, ahol hét barátságos és felkészülési találkozón is szerepelt. Az előző idényben elhagyta Debrecent, és a fővárosba, a MAC-hoz igazolt. Új csapatával egészen a MOL Liga döntőjéig menetelt. Az alapszakaszban 34 találkozón 32 pontot szerzett, míg a playoff 15 mérkőzésén is volt három gólja és öt asszisztja. A válogatottban három mérkőzést játszott, ott volt a Divízió I/A világbajnokságra készülő bő keretben, azonban végül a felkészülés elején a keretszűkítés áldozata lett.

A tízszeres válogatott szélső nagy reményekkel érkezik az újjáépülő Ferencvároshoz, és első nyilatkozatában a válogatottságra is kitért:

„Szinte az egész eddigi pályafutásomat a szülővárosomban, Debrecenben töltöttem, tavaly azonban a tanulmányaim miatt a fővárosba igazoltam. A MAC csapatát választottam, azonban egy év után rögtön váltottam. Ez azért alakult így, mert mindig a pályafutásom szempontjából legjobb ajánlatot szeretném elfogadni, és úgy éreztem, az most a Ferencvárosé volt. A Fradi egy nagyon jó, feltörekvő csapat, láthattuk az előző idény rájátszásában, hogy a legerősebb csapatok is megszenvednek ellenük. Ha keményen dolgozunk, és jól összeállunk, akkor bármi kisülhet a következő idényből. Nem szeretnék előre fogadkozni, mindig hétről hétre, meccsről meccsre gondolkozom, de a keretet elnézve akár a MOL Liga döntője sem elérhetetlen. Egyénileg minél többet szeretnék kihozni magamból, minél több ponttal szeretném segíteni a csapatot. Eddig mindig sikerült szezonról szezonra fejlődnöm, és egyre több pontot elérnem, ez remélem, hogy most sem lesz másképp. Ami a válogatottat illeti, az elmúlt két idényben sikerült bekerülnöm a világbajnokságra készülő bő keretbe, idén azonban hamar abbahagytam a felkészülést, ugyanis a tanulmányaimra koncentráltam. Jövőre viszont könnyen lehet, hogy ez másképp lesz. Egy biztos: harcolni fogok a helyemért, ugyanis hatalmas megtiszteltetés a nemzeti csapat tagjaként szerepelni!”

A szakvezetés is nagy örömmel fogadta, hogy sikerült egy ponterős, a válogatott közelében lévő szélsőt igazolni, ráadásul a liga egyik topcsapatától.

Hudák Gábor, FTC jégkorong szakosztály szakmai igazgató:
„Nagy előrelépés ez a bejelentés a szakosztály életében, ugyanis az előző szezonban nem volt aktív válogatott játékos a keretünkben. Ezzel viszont sikerült bebizonyítanunk, hogy a Ferencváros is áll azon a szinten szakmailag, hogy ilyen kaliberű játékosok is nálunk szerepeljenek. Gólerős szélsőt kerestünk a támadóegységünkbe, és szerencsére sikerült is megtalálnunk Áront. Reméljük, jövőre is legalább annyi ponttal segíti a csapatunkat, mint az előző szezonban korábbi csapatát.”

Greg Lindqvist, vezetőedző:
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk Könczeivel. Már az előző szezon előtt is megkerestük őt, de akkor a MAC-ot választotta. Idén újra itt volt az esélyünk, hogy megszerezzük, és ez végre sikerült is. Tízszeres válogatott, ponterős szélsőről van szó, aki nagyon sokat tud segíteni a támadójátékunk még magasabb szintre emelésében.”

Az FTC jégkorong-csapatának jelenlegi kerete a 2017-18-as szezonra:
Kapusok: Sevela Peter, Pleszkán József
Védők: Juhamatti Hietamäki, Henrich Jaborník, Jászai Dávid, Korbuly Gergely, Lakatos Levente, Lengyel Levente
Támadók: Dubek Vladimir, Fliszár Zalán, Kovács Viktor László, Könczei Áron, Rafaj Attila, Szappanos Dávid, Jereme Tendler, Virág Tamás

(fotó: macbudapesthockey.hu.)