Váratlanul nehéz csata végén, de megvan férfi jégkorongcsapatunk zsinórban 14. győzelme is!

2018. október 28., vasárnap 21:20 | 2 hónapja 18 napja 16 órája 2 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a vártnál sokkal keményebb, szorosabb csatában, de végül 5-4-re legyőzte a Vienna Capitals II-t Pesterzsébeten, és átvette a vezetést a tabellán.
Váratlanul nehéz csata végén, de megvan férfi jégkorongcsapatunk zsinórban 14. győzelme is!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy nappal a jégkorongszakosztályunk alapításának 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Hokiderbi előtt a Vienna Capitals II csapatát fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Bár ahogy mi is megírtuk, a papírforma alapján a mieink bizonyultak a találkozó egyértelmű esélyesének, borítékolható volt, hogy nem lesz könnyű a bécsi farmcsapat ellen felpörögni a mérkőzésre, pláne egy nappal az Újpest elleni különleges összecsapás előtt. Ez az első játékrészen játszott is, fásultan, lassan mozogtak a zöld-fehérek a jégen, sajnos inkább a mieink igazodtak a bécsiek tempójához és játékához. Nem sikerült hamar nyomást gyakorolni rájuk és eldönteni a mérkőzést, ez pedig majdnem megbosszulta magát, hiszen egy-egy kontrából még a vendégek is veszélyesek tudtak lenni a mind a nyolc első harmadbeli bécsi próbálkozást magabiztosan hárító Pleszkán József kapujára. Az biztos, hogy az első húsz percben mutatott játéknál többre van szükség bármelyik mérkőzés megnyeréséhez, igaz ez akkor is, ha a sorok jégidején egyértelműen látszott, hogy tartalékolunk a hétfői Derbire. Az emberelőnyös játékunk sem volt az igazi, a Capitals kétszer is emberhátrányba került, de jelentős helyzetet egyikből sem tudtunk kialakítani. (0-0)

Az első játékrészben még csak figyelmeztetéseket kaptunk bécsi részről, a második harmad elején azonban megkondult a vészharang is, a vendégek ugyanis ezúttal végigvittek egy akciót, és Timo Hiltunen révén megszerezték a vezetést! Kezdett úgy festeni a játék képe, hogy eljött az a mérkőzés, amin egyszerűen semmi nem jön össze, de a 35. percben emberelőnybe kerültünk, és ezzel már végre sikerült élni: Walls bombázott távolról a vendégek nemrég igazolt finn kapusa, Joni Mikael Myllykoski hálójába. Sőt, kevesebb mint fél perc múlva már a vezetés is megvolt, a születésnapos Tóth Adrián juttatta a hálóba a korongot. Még a harmad vége előtt Tóth duplázni tudott, egy lendületes támadás végén Nagy Gergő remek átadását vágta a kapuba, így bár megijedtünk az elején, a játékrész végére helyreállt a világ rendje. (3-1)

A mindössze három sorral küzdő bécsieken a fáradtság nyomai látszódtak a záró játékrészben, ezt pedig kihasználtuk: rögtön a harmad elején Tóth Adrián teljessé tette klasszikus mesterhármasát, amellyel megajándékozta magát és csapatát 28. születésnapja alkalmából. Már-már azt hittük, el is dőlt a mérkőzés, ekkor azonban teljesen váratlan irányba fordultak az események. A 45. percben Alexander Maxa szépített, majd három perccel később Antal góljával már egyre zárkózott a Capitals. Fodor Szabolcs időt is kért, azonban ez sem segített, az 50. perc elején a második gólját szerző Timo Hiltunen kiegyenlített. Sőt, ezzel egy időben emberhátrányba is kerültünk, ezzel azonban nagy szerencsénkre nem éltek a vérszemet kapó vendégek. Páros kiállítás következett, négy a négy ellen folytatódott a játék, egy gyors fordulás után pedig Walls húzott el, középre tette a korongot, az érkező Pavuk pedig a hálóba továbbított. A végén is meleg pillanatokat éltünk át, 1 perc 20 másodperccel a lefújás előtt a Bécs időt kért, és lehozták a kapusukat, azonban még egyszer már nem tudtak felállni, így a mieink, ha pokolian nehéz küzdelem árán is, de behúzták zsinórban 14. győzelmüket is!

5-4-es sikerével az FTC-Telekom átvette a vezetést a tabellán úgy, hogy egy mérkőzéssel még mindig kevesebbet játszott, mint a rivális Csíkszereda, és most már teljes erőbedobással készülhet a vélhetően telt házas Jubileumi Hokiderbire a Tüskecsarnokban.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Vienna Capitals II 5-4 (0-0, 3-1, 2-3)
FTC-Telekom: Pleszkán (Arany) – Rantanen, Boros, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Hegyi, Sarcia, Walls, Tóth Re., Rafaj – Kärmeniemi, Jászai, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Tóth G., Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Vienna Capitals II: Myllykoski (Wraneschitz) – Pallierer, Satmark, Antal, Bauer, Kittinger – Saari, Wolf, Artner, Hiltunen, Nikita – Piff, Maxa, Ranftl, Rohm. Vezetőedző: Johan Sjöquist.
Kapuralövések: (8:11, 12:4, 11:9) 31:24
Védések: (11:8, 3:9, 6:9) 20:26 / 83.33% : 83.87%
Kiállításpercek: (0:4, 0:2, 4:2) 4:8
Emberelőnykihasználás: (3 / 1) 33.33% / (0 / 0) 0%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 0) 0% / (1 / 3) 66.67%
Gólszerzők: Walls (36:18, EE, Kärmeniemi), Tóth A. (36:44, M. Fitzgerald, Roczanov), Tóth A. (38:50, Nagy G., M. Fitzgerald), Tóth A. (40:51, M. Fitzgerald, Nagy G.), Pavuk (54:20, Walls, Rantanen), illetve Hiltunen (24:09, Satmark, Pallierer), Maxa (44:34, Ranftl), Antal (47:37, Piff, Kittinger), Hiltunen (49:01, Maxa, Reyn)

A mérkőzést követő sajtótájékoztató: