Végleges a mezőny

2018. június 21., csütörtök 17:26 | 7 hónapja 25 napja 17 órája 17 perce
A Magyar Jégkorong Szövetség és a liga is megerősítette, hogy 11 csapattal indul el az Erste Liga 2018/19-es szezonja.
Végleges a mezőny

Ahogy arról korábban ITT beszámoltunk, a Magyar Jégkorong Szövetség legutóbbi elnökségi ülésének döntése értelmében három csapattal bővült az Erste Liga mezőnye, a Vasas HC, a DEAC és a Gyergyói HK hivatalosan is felvételt nyert a férfi Ligacsoportba. Időközben az is hivatalossá vált, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csatlakozott a szlovák Extraliga mezőnyéhez, emellett farmcsapattal sem képviselteti magát a magyarországi bázisú bajnokságban. Így a Ligacsoportba való jelentkezését időközben beadó Kanadai Magyar Hokiklub pozitív elbírálás esetén önálló csapattal vághat neki a bajnokságnak.

Az MJSZ Elnökségének a KMH csatlakozásával kapcsolatos szavazásán végül a csatlakozást hat tag támogatta egy nem szavazat, nulla tartózkodás és négy nem szavazó mellett, így a Kanadai Magyar Hokiklub hivatalosan is a férfi Ligacsoport tagja lett. Ezután az MJSZ elnöksége, és a liga is megerősítette, hogy a KMH elindul a bajnokságban, így 11 csapatos lesz az Erste Liga 2018/19-es mezőnye.

A 11 induló csapat a Ferencváros, az Újpest, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, a Csíkszereda, a Brassó, a Gyergyói HK, a Vasas, a DEAC, a Vienna Capitals és a KMH. A bajnokság pontos lebonyolítási rendjét, sorsolását és menetrendjét a közeljövőben hozzák nyilvánosságra.