Vereség a Derbin

2017. december 28., csütörtök 22:32 | 1 éve 19 napja 21 órája 13 perce
Jégkorongcsapatunk játékban felvette a versenyt, de védelmi hibái következtében 6-3-as vereséget szenvedett Újpesten, és messzire került a felsőháztól.
Vereség a Derbin

Jégkorongcsapatunk Újpesten lépett jégre az Erste Liga alapszakaszának aktuális fordulójában. A mérkőzésnek – Derbi lévén – egyébként is kiemelt jelentősége volt, emellett a Fradinak létfontosságú volt megszakítania hatmeccses ligabeli nyeretlenségi sorozatát, ha életben akarta tartani a felsőházi középszakaszba jutással kapcsolatos reményeit. A találkozón ráadásul, első alkalommal, a Vígh Balázs Vándorkupáért játszottak a csapatok, az év eleji tragikus veronai buszbalesetben elhunyt egykori játékos emlékére.

Sokkolóan kezdődött a találkozó a mieink számára, a kezdőbedobás után Erik Caladi rögtön kilépett a koronggal, áttolta a két védőnk között, és mindössze tíz másodperccel a kezdés után megszerezte a vezetést a liláknak (1-0). Kellett néhány perc, hogy a Ferencváros felébredjen a pofon után, sőt, bár gyorsan emberelőnybe kerültünk, mégis az újpestieknek volt ziccere a második percben is, Sevela azonban ezúttal a helyén volt. Ezután fokozatosan átvettük a játék irányítását, és a 10. percben az egyre jobb formába lendülő Jereme Tendler révén egyenlíteni is sikerült (1-1). Sőt, a következő támadásból majdnem a vezetés is megvolt, Preston Shupee azonban a kapuvasra vágta a korongot. Nem örülhettünk azonban sokáig, a 14. percben ugyanis hiába szórták ki Varga Arnoldot térdhasználat miatt, Sikorcin Ladislav egy kontrából emberhátrányos gólt szerzett. A játékvezetők ugyan egy kicsit videóztak a találat után, a felvételeken egyértelműen látszott, hogy a korong túljutott a gólvonalon (2-1). Sőt, néhány percnyi kiegyenlített játék után a 19. percben Sikorcin megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, így nagyon nehéz helyzetből várhattuk a folytatást (3-1).

A második harmadot nagy lendülettel kezdtük, és a 25. percben Sági Martin szabálytalan testjátéka után emberelőnybe is kerültünk, amit Tendler közeli lövésével gólra is váltottunk (3-2). Alig húsz másodperc elteltével azonban egy villámgyors ellenakció végén Caladi belőtte a Seveláról kipattanót, így megint kettő volt közte (4-2). Megkaptuk azonban az esélyt, Ropret fogása miatt fent volt a játékvezetők keze, és a késleltetett emberelőny közben Varga Arnold is szabálytalankodott, így két percre kettős emberelőnybe kerültünk. Ahogy kell, kapujuk elé szögeztük az újpestieket, ám egyszerűen semmi nem jött össze. Rafaj előtt ott volt az esély a szépítésre, azonban közvetlen közelről a keresztvasra vágta a korongot. A lilák pedig végül kivédekezték a kettős hátrányt, és alig egy perccel később Sikorcin révén megszerezték ötödik góljukat is (5-2). Greg Lindqvist azonnal időt is kért, és kapust cserélt. A jégre érkező Pleszkán rögtön egy hatalmas védéssel mutatkozott be, majd újra a mi perceink következtek. Játékban fölényben voltunk, de nem sikerült gólt szerezni. A túloldalon az utolsó percekben Pleszkánnak kellett ismét földöntúli bravúrt bemutatnia. Mint kiderült, ezzel meccsben tartotta a csapatot, ugyanis a harmad utolsó percében Rafaj szép gólt lőtt, így minden nyílt maradt a záró játékrészre (5-3).

A harmadik harmad Tuominen kiállítása miatt emberhátrányban kezdődött, ezt még kivédekeztük, és minden erőnkkel próbáltunk közelebb zárkózni, azonban Hietamaki kiállítását már nem bírtuk ki. Egy magas kékvonalas lövésbe a kapunk előtt Anze Ropret tette bele rendkívül szerencsésen a botját, a korong így a kilépő Pleszkán mamutjai között a kapuba került (6-3). Innen pedig már nem volt visszaút, az Újpest rutinosan lehozta a hátralévő időt, és megnyerte a mérkőzést. Győzelmükkel pedig elhódították az első alkalommal kiírt Vígh Balázs Vándorkupát is.

Zsinórban hetedik Erste Liga vereségével, valamint a Csíkszereda és a DAB győzelmével csapatunk továbbra is a hatodik a tabellán, de immár nyolc pontra van lemaradva a felsőházi középszakaszt jelentő negyedik helytől.

„Azt hittem a karácsony már véget ért, ehhez képest négy gólt ajándékoztunk. Nagyon sok hibát vétettünk, viszont nehéz helyzetben vagyok, mert nem panaszkodhatok a csapat által mutatott játékra, hiszen próbálkoztunk és harcoltunk hatvan percen át. Hiányzik a minőségi játék, és a hibákat, amiket vétünk, kihasználják. Rengeteget küzdünk, hogy több gólt lőjünk, hogy a csapatból többen legyenek eredményesek. Szomorú, de az Újpest sajnos jobb képességű csapat nálunk” – mondta a mérkőzést követően Greg Lindqvist.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC 6-3 (3-1, 2-2, 1-0)
Gólszerzőink: Tendler (2), Rafaj