Vereség Brassóban

2018. február 7., szerda 21:07 | 1 éve 10 napja 9 órája 33 perce
Jégkorongcsapatunk 6-1-es vereséget szenvedett Brassóban.
Vereség Brassóban

Bár valódi tétje nem volt már a mai mérkőzésnek, mindkét csapatnak lehetősége volt az előrelépésre. A Brassó az alsóházi vezetést szerette volna átvenni a Csíkszeredától, míg mi a Brassót megelőzve a Csíkszereda mögé szerettünk volna zárkózni. Mindezt úgy, hogy az eddig is hiányzó Rafaj, Jaborník, Lengyel, Tóth négyes mellé kiesett a mai mérkőzésre Fliszár és Jászai is, tehát már a mérkőzés előtt sem alakultak jól a dolgok.

Öt percig kellett várni az első komoly helyzetre a meccsen. Martin Saluga kapott a bedobókörnél üresen korongot, volt ideje megnézni hova lőjön, és ki is lőtte a hosszú felsőt, Pleszkán József válla felett megszerezve ezzel a vezetést a Brassónak. (1-0) A 10. percben megduplázta előnyét a Brassó, MacMillan passzolt középre, a kapu torkában pedig a kéken belül érkezett Walls, aki először lábbal elhibázta, de bottal már a kapuba juttatta a korongot. Videózás következett, de a játékvezető gólt ítélt. (2-0) Nem tudtunk hatékonyak lenni támadásban, ellenben a Brassó mellé még a szerencse is odaszegődött. A 17. percben Hietamäki épp a kapusunk elől tolta ki Trancát, amikor Kirill Knyazev lövése a lábán megpattant és Pleszkán lába között a kapuba csúszott. (3-0)

Korbuly kiállítása miatt hamar emberhátrányba kerültünk, de remekül kivédekeztük, ráadásul Roczanov remek helyzetet is kialakított Némethnek, aki azonban fonákkal sikertelenül próbálkozott. Nem sokkal később újabb esély adódott, ami ezúttal is kimaradt. A 27. percben aztán növelte előnyét a Brassó. Lövésből lesz a gól alapon kétszer is mellédurrantottak, végül a harmadik próbálkozás beakadt. Pleszkán elől takarták a kilátást, tehetetlen volt Sirokovs lövése ellen. A 29. percben előnybe kerültünk, de a hazai kapus Polc magabiztosan hárította a próbálkozásainkat. A 31. percben Zabludovszkij volt ismét szabálytalan Korbuly Gergellyel szemben. Előbbi a büntető pad, míg játékosunk sajnos a kórház felé indulhatott az eset után. Az előny sem alakult jól, egy kontrát követően Saluga alakította 5-0-ra az eredményt. Csapatunk sokat próbálkozott, de Patrik Polc parádésan védett, és amikor végre verve volt, egy brassói védő fejelte ki a gólvonalról a korongot. Domináltunk az utolsó percekben, végül 13 másodperccel a harmad vége előtt Könczei összehozta a szépítést. (5-1)

Jól kezdtük az utolsó harmadot aktívak voltunk a támadóharmadban, azonban még előnyben sem sikerült kihasználni a helyzeteket. A 45. percben Péter Zsolt húzta ki a gyufát Nicholas Owennél, játékosunk néhány ütéssel gyorsan elrendezte a dolgokat. Sajnos ezzel újabb védőnk esett ki, így öt percig mindössze három védő maradt hadra fogható, Inglis és Kovács voltak a mérkőzésen a beugró helyettesek. A 48. percben a védőhiány kiütközött, Walls lőtte meg a hatodik gólt. A harmad végéig jóval többet volt az ellenfelünk térfelén a korong, azonban sem mi, sem ellenfelünk nem élt a helyzeteivel, hiába lett nekünk több kapura lövésünk a mérkőzés végére, maradt a 6-1-es végeredmény.

Nem tudunk tehát hat ponttal hazautazni Erdélyből. Ezzel a vereséggel maradtunk az alsóház harmadik helyén, ahonnan már valószínűleg nem mozdulunk. Legközelebb a Vienna Capitals csapatával mérkőzünk meg hazai pályán pénteken 18 órakor, a középszakasz zárómeccsén.

„Nem játszottunk olyan rossz mérkőzést, mint amit az eredményjelző mutat. Sokszor szerencsésen pattant a korong a Brassó számára, míg mi hiába nyertük a kapura lövési statisztikát. Sok nagy helyzetünk volt, négyszer hibáztunk üres kapura, míg ők belőtték a helyzeteiket, ez jelentette a nagy különbséget. Túl sok hiányzója volt ma a csapatnak, két csatár is volt ma a védelemben, sajnos így alakult"
– mondta Greg Lindqvist.

Corona Brassó - FTC 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzőnk:
Könczei Áron