Vereség Csíkszeredán

2017. november 3., péntek 22:39 | 1 éve 9 napja 7 órája 32 perce
Jégkorongcsapatunk az erdélyi túra első meccsén 3-1-es vereséget szenvedett.
Vereség Csíkszeredán

Nem kezdtük jól a mérkőzést, a harmad első felében a Csíkszereda diktált, és nem hagyták pihenni kapusunkat. Kilencedik percben végül nekünk is akadtak komoly lehetőségeink. Owen lőtt messziről, majd a lepattanóra érkező Bödök lövésének is útját állta a csíki hálóőr. Egy perccel később a Tendler-Fliszár-Dubek trió okozott nehéz pillanatokat az ellenfélnek. Az irányítás átvételére azonban nem volt lehetőség, mivel Szappanos szabálytalankodott a támadóharmadban. Nehéz két perc következett, csak Ševelára és szerencsére is szükség volt. A kiálltás leteltével viszont ott folytatták, ahol abba hagyták, és sikerült az akaratunk szerint alakítani a játék képét. Végül a 16. percben Németh lövése a kapus lábai között utat talált a kapuba (0-1). A gól azonban felrázta a hazai csapatot, akik nagyon megnyomták az utolsó perceket és 22 másodperccel a harmad vége előtt Fodor Csanád egyenlített (1-1).

Nem kezdődött jól a második játékrész, Korbulyt látták a játékvezetők szabálytalannak, ráadásul a Szereda közel egy percig tartotta a korongot, így már a kétperces büntetés előtt nehéz pillanatok elé nézett a csapat. Hiába védekezte azonban ki a csapat a büntetőperceket, két másodperccel a kiegészülés után az orosz világbajnok Szcsasztlivij kipattanójából Salló Alpár megszerezte a hazaiaknak a vezetést (2-1). A 32. percben egy eladott korongot követően tovább növelte előnyét a Sportklub. Antal Zsombor lépett meg szólóban, a korongja Ševela lábai között csúszott át (3-1). Próbálkozott mindkét csapat, de az igazi átütőerő hiányzott zöld-fehér részről, míg a hazaiak veszélyesebb helyzeteket alakítottak ki. A 36. percben egy szeredai passzjáték után majdnem érkezett a 4. gól is, de Ševela hatalmas bravúrral átért a hosszú oldalra, és a gólvonalon mentette a korongot. Az utolsó percben Tuominen vállalt egy szabálytalanságot gólhelyzetben, így emberhátránnyal kezdhettük az utolsó harmadot.

A harmadik játékrészre kapust cserélt Greg Lindqvist, Pleszkán József érkezett Ševela Peter helyére. Az emberhátrányt sikerrel védekezte ki a csapat, azonban a támadójáték továbbra sem működött olajozottan. A harmad első felében kontrák voltak jellemzőek, de igazi veszélyhelyzet nem tudott kialakulni. Ellenben Pleszkánnak a túloldalt több védenivalója is akadt, amit kiválóan oldott meg. A 48. percben emberelőnybe kerültünk, de ez sem segítette át a holtponton a csapatot. Az utolsó perceket egyformán megnyomták a csapaton, azonban az eredményen ez nem változtatott.

„Szoros, kétesélyes mérkőzés volt. Szerencsésen pattant párszor az ellenfélnek a korong, de nekünk is volt elég helyzetünk egy győzelemhez. Huszonkét másodperccel az első harmad vége előtt egyenlítettek, ez öt az öt ellen nem kellett volna, hogy megtörténjen. A második gólnál nem ügyeltünk eléggé a kapu előtt, ezt használták ki. Szoros mérkőzés volt, amin sok helyzetünk volt, de nehéz ilyen környezetben játszani. Ezalkalommal ők voltak a jobbak, ezt el kell fogadjuk. Holnap javíthatunk” – értékelt a mérkőzés után Greg Lindqvist vezetőedző.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
SC Csíkszereda – FTC 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Gólszerzők: Németh Attila, illetve Fodor Csanád, Salló Alpár, Antal Zsombor