Vereség Miskolcon

2017. december 3., vasárnap 21:12 | 10 hónapja 14 napja 5 órája 14 perce
Jégkoroncsapatunk 3-0-ra kikapott a címvédő DVTK Jegesmedvék vendégeként az Erste Liga vasárnapi játéknapján.
Vereség Miskolcon

Erőviszonyokhoz mérten aktívabban kezdett a miskolci csapat, de mi is tudtunk veszélyeztetni Ďubek révén. Az 5. percben Colin Joe lövése csúszott át Pleszkán József alatt, amit a gólvonalról sikerült kivágni. A játékvezető először gólt ítélt, de a videózás ezúttal is kisegítette csapatunkat. Ettől felélénkült a támadójátékunk is, egyre jobban kezdték a fiúk érezni a kaput. Pleszkán azonban ellenfélhez passzolt a kapu mögött, egy kivágott korong után, így a diósgyőri Magosi Bálintnak csak az üres kaput kellett eltalálni. (1-0) A gólt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a szünetig, összességében mi lőttünk többet kapura, míg ellenfelünk inkább a helyzetek minőségében, veszélyességében volt jobb, gól viszont nem született.

A második harmad elején emberelőnybe kerültünk, ám nem sikerült élni a helyzettel, sőt, Jászai rossz megmozdulását követően mi kerültünk a leteltekor emberhátrányba. Fél perccel később Hietamäki gáncsolta bottal az ellenfelét, aki ülőhelyzetben háttal csapódott a palánknak, aminek következtében csak hordágyon tudta elhagyni a jeget. Ezért a játékvezetők 5 perces plusz végleges fegyelmi büntetést ítéltek, így játékosunk is idő előtt távozott a 25. percben. A kettős emberhátrányos statisztikánkat továbbra is hibátlannak tudhatjuk, de hiába jött vissza egy emberünk nem bírta tovább a nyomást a csapatunk, Rasmus Kulmala megszerezte a DVTK második gólját. (2-0) A maradék emberhátrányt kivédekezték hokisaink, de a játékba nem tudtak kellőképpen visszarázódni, így a 32. percben újabb miskolci találat született Pavuk Attila révén. (3-0) A harmad hátralevő részében Pleszkánnak még több védést is be kellett mutatni, míg a túloldalon Adorjánnak jóval kevesebb dolga volt.

Jól kezdtük a záró játékrészt, Szappanos lövése utána alakult ki nagy helyzet és egy kiállítás. Az emberelőnyünket nem sikerült kiaknázni, majd kiegészülésünk után a szünetben beálló Ševela bravúrjaira volt szükség. A harmad közepe felé csapatunk magára talált és több szép helyzetet is kidolgozott, emberelőnyben is támadhatott, de az sem hozott áttörést. A 12. percben Inglis és Sakaris akadt össze könnyedebben, így 4 a 4 elleni játékhelyzet következett, ami inkább csapatunknak kedvezett a helyzetek tekintetében. A 17. percben Fliszár Zalán jutott kiállítás sorsára, amely szituáció sokkal inkább nekünk használt, hiszen három ferencvárosi helyzetre egyetlen miskolci sem jutott a két perc alatt. Az utolsó másfél percben még Ševelának kellett dolgozni többször is, de az eredmény nem változott. Csapatunknak nincs oka szégyenkezni, így is kiváló hetet tudhat maga mögött, míg a mai estén Hietamäki, Jaborník, Shupe, Rafaj és Roczanov nélkül is helyt állt egy sokkal erősebb ellenféllel szemben.

"Az első harmad teljesen rendben volt. Még ha jóval többet is birtokolták a korongot, és komolyabb helyzeteik is voltak, mint nekünk, szoros küzdelem volt. Eddig is híján voltunk az embereknek, a második harmad elején, aztán Juha is kiesett. Ezzel 2-0-ra alakult az állás, amiről Miskolcon visszajönni rendkívül nehéz. Négy játékosunk hiányzott alapból, ez módosult ötre, így nem panaszkodhatok a csapatra, megpróbáltunk mindent, de ez ma nem volt elég ahhoz, hogy megverjük a Diósgyőrt" – mondta Greg Lindqvist a mérkőzés után.

Mivel a Csíkszereda nyert szombaton az Újpest ellen, így megelőzte a Ferencvárost, amely jelenleg a negyedik helyen áll az Erste Liga tabelláján. A mieink legközelebb december 8-án, pénteken 18.30-tól a Fehérvári Titánok vendégeként lépnek jégre.

Erste Liga
DVTK Jegesmedvék - FTC 3-0
(1-0, 2-0, 0-0)
Gólszerzők: Magosi (9.), Kulmala (27.), Pavuk (33.)