Vereség

2018. február 9., péntek 21:39 | 1 éve 10 napja 14 órája 43 perce
Jégkorongcsapatunk 5-4-es vereséget szenvedett hazai pályán a Vienna Capitals második csapatától.
Vereség

Csapatunk számára nem sok tétje volt a találkozónak, ellentétben a Vienna Capitals számára létfontosságú volt a győzelem a továbbjutásuk szempontjából, hiszen, ha nem nyernek, az utolsó meccsen csak 4 gólos győzelemmel juthattak tovább.

Jól kezdtük a mérkőzést, nem sokat vártunk, rögtön a 2. percben vezetést szereztünk Kovács Viktor révén. (1-0) Egy perccel később Farkas Lőrinc Simon találta telibe a vasat. Az első hét percben momentumot sem hagytunk a vendégeknek, azonban a lendületet megtörte Preston Shupe kiállítása. A Vienna szépen élt a lehetőséggel, nem hagyták Pleszkánt unatkozni, sokat lőttek kapura. A harmad közepén ellaposodott a mérkőzés, több tér maradt a Capitals számára, míg mi kevesebb befejezett akciót vittünk véghez. A végére felpörögtek az események, mindkét oldalon voltak szép helyzetek, de a tudáskülönbség és az erőfölény végül kiütközött, Bödök Bence lövése utat talált a rövid oldali kapuvas mellett a hálóba, így 2-0 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A második harmad egyértelműen a bécsieké volt. Csapatunk a minimumon pörgött, míg a vendégek megpróbáltak mindent, ebből adódóan a harmad első 8 perce egyenlő létszám mellett is egyértelmű bécsi dominancia mellett zajlott. Aztán emberelőnyben játszhatott a Vienna, ám a lehetőséget egy perc után eltékozolták. A rossz cserénket kihasználva óriási létszámfölényben megindultak, a szokatlan létszám azonban abból adódott, hogy eggyel több játékossal rohamoztak, így 4 a 4 ellen folytatódott a játék, majd emberelőnyben játszottunk egy percig. Gólra nem sikerült váltani a helyzetet, ellenben a 34. percben a Vienna már élt az előnyével Richard Schlögl révén. (2-1) Ettől kicsit megrázta magát a csapat, Farkas Lőrinc Simon egy lepattanó korongot magas ívben átemelt a második harmadra beálló Sidor Dusan felett. (3-1) Azonban a gólunk nem maradt válasz nélkül Thalhammer korongja még kijött a vasról, de Alexander Maxa lövése emberelőnyben már befelé pattant, tehát 3-2-es eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok. Sokatmondó, hogy a kapura lövési statisztika 11-16 volt a vendégek javára a harmadban.

Jobban kezdtük az utolsó harmadot, nem hagytuk a bécsi csapatot olyan szabadon játszani, kiegyenlített játék folyt a harmad során. A 43. percben Kovács Viktor hagyott ki egy szóló helyzetet, majd szinte azonnal Pleszkánnak kellett védeni egy ugyanilyen helyzetet. A 46. percben Tendler jutott kiállítás sorsára, ezzel egyidőben pedig kapust is cseréltünk, Pleszkán József helyett Soós László érkezett, a kiállítás percei alatt pedig tarthatott is egy könnyed bemutatót. Az 52. percben Schlögl került helyzetbe, a korong pedig a felső sarokban landolt, egyenlített tehát a Vienna Capitals. (3-3) Kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd szerencsésen visszavettük a vezetést előnyben Kovács Viktor révén. (4-3) Az 58. perc végén időt kért Christian Dolezal, 6 az 5 elleni játék során pedig pillanatok alatt egyenlített a Vienna. Phillip Pelz óriási lövésébe Szabad Krisztián Kevin tette bele a botját, és védhetetlenül vágódott a kapuba a korong. (4-4) Itt sajnos még nem volt vége, 13 másodperccel mérkőzés vége előtt egy újabb megpattanó koronggal megnyerte a mérkőzést a Vienna Capitals. (4-5) A győztes gólt Alexander Maxa szerezte. Lehetett volna több is, hiszen az utolsó másodpercben Jereme Tendler szabálytalankodott büntetőt érően, ám Soós könnyedén védte a büntetőt. Sajnos az eredmény nem meglepetés, hiszen a Capitals 47-27-re nyerte a kapura lövési statisztikát.

Csapatunk 12 ponttal fejezte be tehát a középszakaszt, ami az alsóház harmadik helyét jelenti, míg a bécsiek beérték a hatpontos Fehérvárt. Számukra ez azt jelenti, hogy a Fehérvár elleni bécsi meccsen a győztes lesz az utolsó továbbjutó. A rájátszás február 20-án kezdődik, ellenfelünk kiléte február 12-én 13 órakor az MJSZ sajtótájékoztatóján derül majd ki.

„Mindenek előtt elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, a szponzorainktól, a klubtól. Elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk. Nem szeretném csökkenteni a vendégek érdemeit, de nem lett volna szabad vereséget szenvednünk tőlük. Ismét bebizonyosodott, hogy a motiváció többet ér a képességeknél. Mérhetetlenül csalódott vagyok, hiszen győzelemmel szerettünk volna a rájátszásra fordulni” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Greg Lindqvist.

Erste Liga középszakasz
FTC - Vienna Capitals II 4-5 (2-0, 1-2, 1-3)
Gólszerzőink: Kovács (2), Farkas, Bödök