Bátran, felszabadultan, koncentráltan kell játszani

2019. február 1., péntek 18:34 | 18 napja 17 perce
Csak tökéletes játékkal lehet esélyünk szombaton: a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO-t fogadjuk a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.
Bátran, felszabadultan, koncentráltan kell játszani

„Extra teljesítmény kell ahhoz, hogy meglephessük a Győrt” – mondta szerdán, a reggeli edzés előtt Elek Gábor, és akár még azt is hozzá tehette volna, hogy a vendégektől pedig legfeljebb átlagos lehet a produkció. A Bajnokok Ligája-középdöntőben az ETO-nál erősebb riválissal biztosan nem találkozunk, igaz, itt komolyabb gondolkodás nélkül írhattuk volna akár azt is, hogy ha egészen a döntőig menetelünk, akkor sem jön velünk szembe jobb rivális.

„Jól látszik, hogy ez az év egyelőre a Győrről szól, veretlen még a bajnokságban és a BL-ben is, az eredetileg szintén EHF FINAL4 esélyes, igaz, hiányzókkal küzdő CSM Bucuresti-et is könnyedén verte” – folytatta a vezetőedzőnk. Esély ugyanakkor a január 2-án, Győrben lejátszott bajnokin is mutatkozott, ebből pedig mindenképp meríthetünk erőt.

Akkor végül hat góllal kaptunk ki a román beálló, Crina Pintea vezette győriektől, de kilenc perccel a lefújás előtt még három volt csak közte. Azóta ráadásul hat meccsen, s hat győzelmen is túl van már a Ferencváros, ez pedig közel sem elhanyagolható tényező a még mindig csak formálódó csapattal kapcsolatban. Az is szinte biztosnak tűnik, hogy szombaton hazai pályán is debütál három magyar kézilabdázó a Bajnokok Ligájában – vagyis legalább a saját közönségünk előtt első bálozó Horváth Dórának, Klujber Katrinnak és Zsiborás Lucának érdemes lenne megmutatni, milyen is az, amikor a BL-ben rázendít a Fradi-tábor.

„Csak akkor lehet esélyünk, ha koncentráltan, ugyanakkor felszabadultan és nagyon bátran kézilabdázunk. Ha görcsössé válunk, akkor megkönnyítjük az ETO dolgát” – tette még hozzá Elek Gábor.

A mérkőzésre egyébként hetekkel ezelőtt elkelt minden belépő, vagyis a pénztárban Érden már csak az előre fizetett belépők átvételére lesz lehetőség. Kérjük szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben a sportcsarnokhoz, hogy a tömeg és a fokozott ruházat-átvizsgálás, illetve a jegyellenőrzés miatt se késsenek le a kezdésről. Nyomatékosan megkérjük rá továbbá a szurkolóinkat, hogy tartózkodjanak a meggondolatlan cselekedetektől, hiszen, ahogyan azt szerdai közleményünkben jeleztük, az Európai Kézilabda-szövetség a következő kihágásnál akár kizárással is büntetheti klubunkat.A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO
Helyszín: Érd, Érd Aréna
Időpont: 2019. február 2., 17:30 óra
Játékvezetők: Viktoriia Alpaidze és Tatyana Berezkina (oroszok)
MINDEN BELÉPŐ ELFOGYOTT!
TV: Sport 1