Csoda lenne, de hinni kell benne!

2019. január 1., kedd 20:54 | 16 napja 7 órája 47 perce
Veretlen még a szezonban az előző idényben minden trófeát besöprő, s azóta még tovább erősödő Győr, amelynek otthonában nyitjuk a 2019-es évet.
Csoda lenne, de hinni kell benne!

Az az igazság, hogy egyelőre csak elméleti síkon létezik a recept, amely szerint le lehet győzni az előző szezonban minden létező trófeát (Bajnokok Ligája, bajnokság és Magyar Kupa) begyűjtő, majd a nyáron újabb három világklasszissal erősítő csapatot, elvégre a 2018/2019-es idényben a Győri Audi ETO-t még senkinek sem sikerült felülmúlni. Ha pedig hozzátesszük, hogy a télen a szokottnál lényegesen jobban átalakuló női kézilabdacsapatunknak konkrétan egy hete volt az „átalakulásra”, akkor az esélyeket nagyjából nem is kell tovább taglalni.

Ami tény, hogy 2018 nyarán távozott a győriektől a vezetőedző, Ambros Martín, akinek a helyét korábbi segítője, Danyi Gábor vette át, visszavonult a játéktól a német beálló, Anja Althaus, valamint lényegi, de kalkulált veszteségnek tekinthető a spanyol Mireya Gonzalez Siófokra szerződése is. Az érkezők oldalán ugyanakkor a francia világ- és Európa-bajnok kapus, Amandine Leynaud, a norvég világbajnoki ezüstérmes beálló, Kari Brattset és az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok, illetve világbajnoki ezüstérmes, szintén norvég Veronica Kristiansen nevét találjuk.

„Be kell látnunk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk azért, hogy nehézzé tegyük az ETO dolgát – mondta az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője, Elek Gábor. – Azt megszoktuk már, hogy január elseje környékén bajnokit játszunk, de eddig általában gyengébb riválissal kellett megmérkőznünk. Nos, most a legerősebbel, és ez óriási kihívás. Főleg úgy, hogy tavaszra új csapatot kell építenünk, miután a szezon előtt tervezett belső védelmünk szinte teljesen elfogyott. Danick Snelder, Djurdjina Malovics, Hornyák Dóra és Mészáros Rea közül már csak utóbbi bevethető, épp ezért igazoltuk Horváth Dórát, de azt nem várhatjuk, hogy egy hét közös munka után mindent tökéletesen tudjon.”

Támadásban a másik téli érkezőnknek, Klujber Katrinnak valamivel könnyebb dolga van, hiszen a junior és a felnőtt válogatottból jó néhány játékost ismer már – mármint kézilabda ügyileg is. Ezzel együtt a tizenkilenc éves átlövőnknek is különösen szép, mondhatni, nemes feladat lesz az Audi Arénában bemutatkozni a Ferencváros mezében. Segítsége azonban lesz neki is a lelátóról, hiszen a vendégszektorban ötszázötven Fradi-szurkoló űzi-hajtja majd a lányokat hatvan percen át.

A fent leírtakból következően annyit feltétlenül rögzíthetünk: a tét ismeretétől függetlenül nyomás nélkül kézilabdázhatunk – csoda számba menne, ha sikerülne megszorongatni a Győrt – ez pedig akár még jól is elsülhet. Hinni mindenesetre kötelező benne!