Ezüstérem Szlovákiában egy évvel idősebbek között

2019. január 7., hétfő 15:59 | 10 napja 12 órája 59 perce
Másodikként zárt Eperjesen a Pádár Ildikó edzette U13-as női kézilabdacsapatunk, pedig egy évvel idősebbek között versenyzett.
Ezüstérem Szlovákiában egy évvel idősebbek között

Hosszú évek óta visszatérő vendég a Ferencváros Eperjesen, ahol rendszerint az évnek ebben a szakaszában rangos nemzetközi kézilabda-tornát rendeznek. A viadalon a Fradi-sikerek sem maradnak el általában, és most is két kiváló eredményről számolhatunk be: a 2005-ben született lányokból álló csapatunk ezüstérmet szerzett, míg a 2004-es fiúk aranyéremmel tértek haza (utóbbi sikerről ittolvashatnak részletesen!)

"Talán hatodszor vagyok már Eperjesen a csapataimmal, és mindig kiváló tornán vehettünk részt - kezdte a női U13-as gárda edzője, a korábbi klasszis játékos, Pádár Ildikó. - Ezúttal is nagyszerűen éreztük magunkat, nagyon jó volt a szervezés, minden flottul ment, három napon át játszottunk. Ebben a korosztályban tizenkettő csapat nevezett, három négyes csoportból az első kettő jutott tovább, majd kereszt meccseket követően jutottunk be a döntőbe, ahol egy horvát csapattal találkoztunk."

Pádár Ildikó azért is kedveli az eperjesi tornát, mert rendre több nemzet csapatai neveznek, vagyis több játékstílus ellen is kipróbálhatják magukat lányai.

"Az első, a Presov elleni mérkőzés volt még nehéz, a döntő pedig nagyon szoros meccset hozott, volt esélyünk rá, hogy a magunk javára fordítsuk, hátrányból is visszajöttünk többször is, de végül egy góllal kikaptunk. Volt némi szomorúság a gyerekeknél, de hamar megbeszéltük, hogy igazán büszkék lehetnek magukra, amiért az idősebbek között is ilyen jól helytálltak. Ebből is látszik, hogy nem ijedős társaság, a hazai bajnokságban szeretnénk a döntőbe jutni, pedig itt is idősebbek között játszunk. Harcos kis játékosaim vannak, remélem, hogy meg is tartják ezt a későbbiekre is."

Külön öröm és büszkeség, hogy a torna legjobb játékosának a szervezők a Ferencváros fiatal tehetségét, Helm Boglárkát választották!