Ha kicsit késett is, de már Németországban a csapat

2019. január 26., szombat 10:42 | 24 napja 7 órája 43 perce
Három játékosunk debütálhat vasárnap a Bajnokok Ligájában, s bár akadtak gondok a felkészülés és az utazás közben is, így is nyerni kellene!
Ha kicsit késett is, de már Németországban a csapat

2019-ben először jutott egy teljes hét női kézilabdacsapatunknak a következő mérkőzésre való felkészülésre, s bár a játékosainknak kétségtelenül jól jött egy-egy szabad(abb) nap, ezzel együtt sem lehetünk maradéktalanul elégedettek a székesfehérvári győzelmünk óta eltelt időszakkal. Ugyanis a munka közel sem volt zökkenőmentes – betegségek, s ezáltal hiányzók nehezítették a helyzetet szinte minden nap, igaz, legalább a pénteki utazásra már mindenki a fedélzeten volt. A csapat a péntek délutáni edzést követően közösen étkezett, majd útra kelt, hogy a tervek szerint Frankfurton és Lipcsén át Nordhausenbe érjen még aznap éjszaka. Az időjárás aztán kissé átírta a menetrendet, Frankfurtból jó másfél órás késéssel engedték csak útjára a csapatot szállító repülőgépet, majd az erős havazás miatt tartott a busszal megtett út a nordhauseni szállásig mintegy fél órával tovább.

Azt persze már most aláírnánk, hogy ez a csúszás és a késői (vagy már-már korai) érkezés legyen a hétvége legrosszabb része, de a vasárnapi ellenfelünk, a Thüringer HC biztosan igyekszik ennél nagyobb kellemetlenséget is okozni. Emlékezhetünk rá, hogy a THC hazai pályán az előző években is rendre nehezen adta a bőrét, ráadásul nálunk akár három játékosunk is most debütálhat a Bajnokok Ligájában – Horváth Dóra, Klujber Katrin és Zsiborás Luca lehet elsőbálozó.

„Más kávéház a Bajnokok Ligája, mint a bajnokság, efelől semmi kétség – magyarázta a csapatkapitány, Kovacsics Anikó. – Például a januári újrakezdés óta a Győr elleni meccset leszámítva csak a legutóbbi, székesfehérvári bajnoki volt a BL-hez hasonló tempójú. Ebben az összetételben most lépünk pályára először a Bajnokok Ligájában, miután Hornyák Dóra, a védelmünk oszlopa is kiesett. Nehéz pótolni őt, és ez meg is látszik az azóta lejátszott meccseken kapott gólok számán. Sokat dolgozunk rajta és bízom benne, hogy beérik lassan a munka, de az biztos, hogy mindenkinek kell hozzá pluszt tennie. Németországban az lesz a kérdés, hogy mennyire tudunk stabilak maradni hátul, a hozzáállással nem szokott gond lenni, ezzel szerintem most sem lesz, de a Thüringer ellen Németországban mindig nehéz meccset játszunk – az elmúlt években is így volt, szerintem most sem lesz könnyebb. Ugyanakkor muszáj nyernünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.”

A program szerint szombaton egy videózással és a mérkőzés helyszínén egy edzéssel folytatja a csapat a felkészülést.

A pénteki edzésről és az utazásról itt láthat videót:Az ftc_kezilabda Instagram oldalon pedig folyamatosan friss képeket talál!

Thüringer HC - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Nordhausen (Németország), Wiedigsburghalle
Időpont: 2019. január 27., vasárnap, 14 óra
Játékvezetők: Joanna Brehmer és Agnieszka Skowronek (lengyelek)
Jegyár: 16 euró
Jegyvásárlás kizárólag a helyszínen, a vendég pénztár 12:30-kor nyit.