Hullámzó teljesítménnyel, de magabiztosan győztük le az Érdet

2019. január 12., szombat 19:26 | 1 hónapja 6 napja 22 órája 37 perce
Ragyogó kezdés után a meccs középső harmadában sok gondunk akadt a védekezéssel, de az Érd egyetlen másodpercig sem vezetett.
Hullámzó teljesítménnyel, de magabiztosan győztük le az Érdet

Van abban mindig valami felemelő, amikor a pénztárak nyitása helyett már csak a „Minden jegy elkelt” táblát lehet kiakasztani, és alighanem a játékosoknak is extra motivációt jelent, hogy tudják, érzik, itt bizony felfokozott a várakozás a mérkőzés kapcsán. Így volt ez szombaton délután is – a Fradi-Érd rangadót tömött lelátók előtt kezdték a csapatok, és szerencsére a mieink sokkal jobban. Elek Gábor látszólag meglepte a vendég trénert, Szabó Edinát azzal, hogy az elmúlt meccsekkel ellentétben ezúttal Nerea Penát kezdette balátlövőben, Háfra Noémit pedig a jobb oldalon, ugyanis spanyol klasszisunk az első negyed órában rendre megverte az érdi védelmet és góllal vagy gólpasszal alapozta meg a vezetésünket. Öt gólra tudtunk távolodni, ráadásul háromszor is emberelőnybe kerültünk, vagyis úgy éreztük, ha tartjuk ezt a szintet, akár már a szünetig dűlőre vihetjük a dolgot. Veszítettünk azonban a pontosságból, egyre másra hibáztuk el a helyzeteket és a vendégek fokozatosan közeledni kezdtek. Épp a szünetig értek vissza legközelebb, kettő gólig, vagyis az öltözőben lehetőség nyílt rendezni a sorainkat.

Jobban is kezdtük a második játékrészt, mint ahogyan az elsőt abbahagytuk, főleg Klivinyi Kinga kapta el a fonalat, háromszor is bevette egykori csapata kapuját, de a védekezésünk csak nem akart összeállni. Szerencsére az Érdé sem, így az előnyünk nem csökkent tovább, de azt azért leírhatjuk, hogy semleges nézői szemmel egészen biztosan nem volt egy szép mérkőzés. A negyvenedik percben már gyakorlatilag garantálható volt, hogy a végén mindkét tréner a védekezés gyengeségére hívja majd fel a figyelmet – 25-21-re álltak ekkor a felek.

Ezzel együtt nagyon reméltük, hogy nem bánjuk majd, ha lesz néhány rossz szava Elek Gábornak – ehhez ugyebár győzni kellett. Sokat jelent, és a jövőre nézve mindenképp pozitív, hogy egyáltalán nem jött zavarba a gyengébb teljesítménytől a csapatunk, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a hajrához közeledve újra hízni kezdett az előny. Ki nem találnák, keményebb lett a hatos falunk, ebben a periódusban rendre megelőztük a beállót, illetve Szemery Zsófi is jelentkezett néhány extra védéssel. Az ötvenötödik percben dőlhettünk hátra először, miután Lukács Viktória a 32. gólunkat is megszerezte, miközben az Érd még csak huszonhatnál járt. A zárszó a vendégeké lett, de öt gól így is megmaradt az előnyünkből - fontos, nagyon fontos győzelmet arattunk az Érd ellen!


FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ÉRD 35–30 (16–14)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh V.
FTC:
Bíró B. – Lukács V. 6, Háfra N. 3, Kovacsics 6, Mészáros R. 2, Pena 8 (4), Schatzl Nadine 3.
Csere: Szemerey (kapus), Horváth D., Klivinyi 4, Klujber 3, Zsiborás.
Edző: Elek Gábor
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 3 (1), Szabó L. 6, Kiss N. 2, J. Kovacsevics 3, Tóth G. 7, C. Lassource 4.
Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Jerábková 2, Simon A., Schatzl Natalie 2.
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–2. 12. p.: 9–4. 23. p.: 15–10. 35. p.: 21–16. 49. p.: 29–23
Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Jól kezdtük a mérkőzést, majd hullámvasúton érezhettük magunkat, parádés megoldások mellett gyermeteg hibákat követtünk el, és ez így is ment a lefújásig.
Szabó Edina: – A második félidő elején megtört az a lendület, amellyel szerettük volna folytatni a játékot. Kijöttek azok a hibák, amelyeket feltétlenül javítani kell, de sok pozitívumot is láttam. Köszönöm szurkolóinknak, hogy elkísértek minket.