Közepes védekezéssel is könnyedén nyertünk

2019. január 16., szerda 19:10 | 1 hónapja 2 napja 23 órája 9 perce
Biztosan nem ez volt a szezon legjobb mérkőzése, de ezzel együtt is jó, családias hangulatban gyűjtöttük be az újabb bajnoki győzelmünket.
Közepes védekezéssel is könnyedén nyertünk

Szinte már meg sem lepődhettünk rajta, hogy az MTK elleni mérkőzés ezúttal is gólzáporral kezdődött, hiszen a kék-fehérek elleni találkozóink az elmúlt időszakban is pontosan ugyanígy zajlottak. Talán van ennek köze ahhoz is, hogy a két csapat között közismerten közeli a kapcsolat, az erőviszonyokat is pontosan tudja mindkét fél, így a védekezés se itt, se ott nem volt túl acélos.

De az előny nálunk volt, vagyis a pulzusszáma túlságosan nem kellett hogy megemelkedjen szurkolóinknak – különösen Faluvégi Dorottya villogott, a szünetig kilenc gólt szerzett. A 18-3-as félidei eredmény nagyjából épp a bevezetőben leírtakról tanúskodik: kevés védekezés, rengeteg gól és Fradi-fölény. Az pedig a koncentrációról mond el sokat, hogy harminc perc alatt háromszor hibáztunk hétméterest, szóval akár már a pihenőig eldönthettük volna a kettő pont sorsát. Elek Gábor egyébként látszólag csak amiatt volt pipa, hogy Horváth Dóra gyorsan begyűjtötte két kiállítást.

A második játékrész elején aztán gyorsan dűlőre vittük a dolgot, miután 5-1-es rohammal nyitottunk. A szélsőink továbbra is extrát nyújtottak, s miközben a védekezésünk egy fokozattal keményebb is lett, a gyors indítások után könnyedén növeltük a vezetésünket. Tíz fölé értünk, és szűkebbre már nem is akartuk engedni az MTK-t. Annyit bevallhatunk, hogy a színvonal nem most volt a legmagasabb a szezonban, de ezzel együtt is jó, igazi családias hangulatba gyűjtöttük be az újabb győzelmünket. A folytatás, szombaton, Székesfehérváron biztosan nehezebb lesz, de alighanem addig a teljesítményünk is javul.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK 36-23 (18-13)
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2019. január 16. 18 óra
Játékvezetők: Fekete Tamás és Tóth Dávid
A Ferencváros gólszerzői: Faluvégi Dorottya 12, Nerea Pena 7 (2), Márton Gréta 5, Klujber Katrin 4 (1), Kovacsics Anikó 3, Háfra Noém 3, Klivinyi Kinga 1, Mészáros Rea 1.