Magabiztos siker a Kisvárda ellen

2019. január 5., szombat 19:26 | 12 napja 9 órája 13 perce
Szikora Melinda negyedórát védett, Zsiborás Luca két gólt is szerzett - az első negyedóra gyengébb játéka után biztosan vertük a Kisvárdát.
Magabiztos siker a Kisvárda ellen

Telt ház fogadta a Ferencvárost az Elek Gyula Arénában a Kisvárda elleni mérkőzésen, s ez minden bizonnyal nemcsak azt jelezte, hogy a 2019-ben először itthon játszó női kézilabdacsapatunk hiányzott már a szurkolóknak, hanem azt is, hogy a Győr elleni vereség ellenére a bizalom és a szimpátia töretlen. Végtelenül sokat jelent ez, ráadásul azon túl, hogy kiváló motiváció a lányoknak, szurkolóink hangja, szüntelen buzdítása is rengeteget jelent. Főleg, amikor nem megy igazán a játék, úgy, mint ezen a szombat kora estén.

Merthogy a mérkőzés elején valóban nem állt össze a védekezés, tizenhat perc alatt tíz gólt kaptunk, és hiába volt Háfra Noémi gyakorlatilag megállíthatatlan (kilenc gólunkból ötöt vállalt!), hátrányban voltunk (9-10). Aztán Bíró Blanka helyére Szemerey Zsófi jött a kapuba, előtte a fal is ritmust váltott, és a szünetig faképnél hagytuk a keretébe tizenegy külföldit nevező Kisvárdát (19-12).

Innen, feltéve, hogy nem hagyjuk veszni a fonalat, már könnyebb helyzetben voltunk, és szerencsére maradtunk is, mert nem vettünk vissza a tempóból. Védekezésben eddig sosem látott felállásban kényszerültünk játszani egyébként, hiszen a decemberben kölcsön vett Horváth Dóra ezúttal nem léphetett pályára, ezzel a feltétellel engedte el őt a kisvárdai klub. Így előbb Mészáros Rea és Háfra Noémi alkotta a hármas védő párunkat, majd később 5-1-es felállással is próbálkoztunk – ekkor Klujber Katrin volt legtöbbször a zavaró. A győzelem tehát a második félidőben már egyáltalán nem forgott veszélyben, nyugodtan, felszabadultan játszhatott csapatunk, s azért próbálta kiszolgálni a közönséget, amely a második játékrészben kétszer kezdett igazán erőteljes vastapsba. Előbb, amikor Szikora Melinda pályára lépett és a kapufára lehelte a labdát a kisvárdai hetesnél, majd másodszor az 57. percben, amikor Zsiborás Luca, a 2001 májusában született beálló tehetségünk is gólt lőtt.

A vége örömünnep volt, még ha kiütés nem is lett a meccsből - 35-27-re győztünk, a zárszót Klujber Katrin időn túli hetese adta meg.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 35–27 (19–12)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Nagy F., Túróczy
FTC:
Bíró B. – Lukács V. 3, Klujber 4 (1), Kovacsics 1, Mészáros R. 2, Háfra N. 8, Schatzl Nadine 4.
Csere: Szemerey , Szikora (kapusok), Pena 7 (5), Klivinyi 1, Zsiborás 2, Faluvégi D. 1, Márton G. 2.
Edző: Elek Gábor
KISVÁRDA: Pásztor B. – Orbán Adrienn 1, A. Klikovac, Radojevics 6 (4), Hakunova 2, De Araujo 8, Avgyekova 1.
Csere: Kordowiecka (kapus), Rebicová 1, T. Milosevics 2, Guialo 3, Benko 2 (1), Dragut 1. Edző: Vlatko Djonovics
Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–2. 11. p.: 5–6. 19. p.: 11–10. 39. p.: 25–15. 47. p.: 30–18
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Az első húsz percben speciális összeállításban védekeztünk, majd az első félidő végén és a második elején összeállt a védekezésünk, ebből tudtunk gyors gólokat lőni. Kár, hogy a végén jobban kiengedtünk, mint kellett volna.
Vlatko Djonovics: – Az FTC jobb csapat, amely nagyobb tapasztalatára támaszkodva nyerte meg a mérkőzést. Bízom abban, hogy a jövőben megszerezzük azokat a pontokat, amelyekre szükségünk van, de ez valószínűleg nem a Győr vagy az FTC ellen sikerül.

A teljes mérkőzés itt tekinthető meg: