Magabiztosan vertük az Eszterházyt

2019. január 9., szerda 19:22 | 8 napja 8 órája 50 perce
Végtelenül szimpatikus közegben győztük le az egri egyetemistákból álló csapatot tizenöt góllal.
Magabiztosan vertük az Eszterházyt

Volt már szerencsénk megtapasztalni, hogy a Ferencvárost országszerte szeretik, s hogy női kézilabdacsapatunk filozófiája és habitusa okán különösen erős szimpátiát élvez nagyon sok vidéki városban is, de Egerben ezúttal hatványozottan ezt érezhettük. Talán annak is lehetett hozzá köze, hogy rég nem járt erre felé az FTC-Rail Cargo Hungaria, de valóban rendkívüli volt – úgy a csapat megérkezésénél, a melegítés kezdetén vagy épp a bemutatásoknál.

Ezzel együtt a lányaink nem kedveskedhettek a kezdő sípszó után, az Eszterházy legutóbbi, Győr ellen bemutatott teljesítménye bizonyította, hogy a példaértékű filozófia mentén működő klub (kizárólag az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói alkotják a csapatot!) is képes jó kézilabdára, és a minden sorozatban címvédő ETO ellen 34 percen át döntetlenre állt. Igen látványos volt, hogy a mieink ezt nem szeretnék átélni, óriási elánnal, és jó tíz percig feszes koncentrációval tették a dolgukat, így gyorsan öt gólos (2-7) előnyre tettek szert. Ezt követően kicsit alább hagyott a figyelem, jó néhány ziccer kimaradt, igaz a különbség nem sokára így is újra nőni kezdett, a 25. percre pedig tízre hízott. Ezzel együtt a jó húsz fős hazai kemény mag rendületlenül énekelt, tapsolt, ugrált, szurkolt, vagyis az egriek tábora éppolyan tiszteletreméltó volt, mint maga a klub, amelyről fentebb már szóltunk. Persze, ha a vendégszektor rákezdett, a Fradi-indulók dallama töltötte be a teret, hiszen vagy háromszor-négyszer annyian engedték ki ilyenkor a hangjukat a csarnok túloldalán.

Elek Gábor a meccset egyébként amolyan éles gyakorlásnak fogta fel, a biztos előny tudatában sem hagyta azt a maga medrében folyni, rendre konkrét kérésekkel küldte pályára az épp csereként beállókat. Persze, van is még mit gyakorolni, hiszen az átalakuló keret messze nincs még tökéletesen összeszokva, miközben szombaton már újabb komoly rangadó következik hazai pályán az Érd ellen. Hatos fallal és zavaróval is játszottunk, volt, hogy Zsiborás Luca is helyet kapott a védelemben, miközben mindenki pályára került.

A második félidő nem hozott akkora iramot, sem olyan pontos kézilabdát, mint az első harminc perc, de ezúttal ez is belefért. Az Eszterházy végig küzdött, hajtott, közönsége pedig minden gólt meg is becsült, s nagy tapssal jutalmazott, miközben a győzelmünknek csak a mértéke volt kérdéses. Végül tizenöt góllal, 31-16-ra nyertünk, a lefújást követően azonban a saját közönsége így is mindkét csapatot perceken át éltette. Sőt a két tábor közös "Ria, ria, Hungaria!" rigmusba kezdett - annyit azért tegyünk hozzá, itt senkinek sem jutott eszébe fütyülni... A nézők ezt követően a pályára mehettek és jó húsz percen át aláírásokat, fényképeket gyűjthettek a kedvencektől. Annyi szent: kiváló sportélmény lehetett mindenkinek, aki ezen az estén az Eszterházy-Fradi bajnokit választotta.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
Eszterházy SC - FTC-Rail Cargo Hungaria 16-31 (6-17)
Helyszín:
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok
Időpont: 2019. január 9. 18 óra
Játékvezetők: Őri Erika és Pozdena Erika
A Ferencváros gólszerzői: Nerea Pena 6 (2), Lukács Viktória 4, Klujber Katrin 4, Faluvégi Dorottya 4, Háfra Noémi 3, Schatzl Nadine 3, Klivinyi Kinga 2, Kovacsics Anikó 2, Zsiborás Luca 1, Mészáros Rea 1, Farkas Kata 1,