Tökéletes teljesítmény kell

2019. január 11., péntek 15:24 | 1 hónapja 8 napja 3 órája 22 perce
Óriásit hibázunk, ha lebecsüljük az Érdet, amely a kerete erősségét látva bárki ellen képes lehet bravúrra.
Tökéletes teljesítmény kell

Viszonylag ritkán fogalmazódik meg ilyesmi az emberben győztes mérkőzést követően, de ezúttal valóban úgy tűnik, szombat estig jobb lenne elfelejteni, hogy legutóbb embertelenül elvertük az egyébként bronzéremmel záró Érdet. A furcsa helyzet magyarázata, hogy félő, ha az akkori tizenhét gólos győzelemből (32-15) indulunk ki, és akár egy másodpercre is azt hisszük, hogy a mostani Fradi-Érd is ugyanebben a mederben zajlik majd, akkor könnyedén ráfázhatunk. Az érdiek az elmúlt hónapokban ugyanis szépen csendben egyre erősebbé váltak, keretükben számos minőségi kézilabdázót találhatunk, ráadásul az EHF-kupából való kiesés után már csak a bajnokságra koncentrálva készülhetnek a mérkőzésekre. Az Érd ősszel kikapott a Siófok (34-22) és a Győr (40-27) vendégeként, illetve óriási meglepetésre döntetlent játszott (30-30) Békéscsabán is, vagyis tavasszal mindenképpen bravúr(ok)ra lesz szüksége, ha meg akarja őrizni az elmúlt években rendre megkaparintott harmadik helyét.

A szurkolói körökben egyébként fokozott az érdeklődés és a várakozás, pénteken délután már csak korlátozott számban voltak elérhető álló jegyek, az ülők maradéktalanul elfogytak, így aki nem akar lemaradni a rangadóról, az online vegye meg a belépőjét. Felhívjuk az érdi szurkolók figyelmét, hogy a vendégszektorba kizárólag a helyszínen, 16:30-tól lehet belépőt váltani az Oázis kertészet (Kőbányai út 47/A) felőli bejáratnál található pénztárban, továbbá hazai szektorokba szóló jeggyel vendég szurkolót nem áll módunkban a sportcsarnok területére engedni.
Van még az egyébként meglévő rivalizáláson túl is pikantériája a mérkőzésnek: Klivinyi Kinga most először lép pályára egykori klubja ellen a Ferencváros játékosaként.

„Egyelőre nem érzem magam feszültebbnek, talán a meccs napján már nagyobb drukk lesz bennem, mint egy átlagos bajnoki előtt szokott lenni, hiszen különleges meccs lesz számomra, de arra koncentrálok, hogy a pályán a legjobbamat nyújtsam majd – magyarázta Klivinyi Kinga. – Sok időt töltöttem Érden, ismerem a lányokat, jó kapcsolatban vagyok velük, de a fontos, hogy mi nyerjük ezt a párharcot.”

Kinga mellett Schatzl Nadine-nak és húgának, a nyár óta Érden szereplő Natalie-nak is különleges hatvan perc lesz. A két testvér sosem szerepelt még egymás ellen tétmérkőzésen, igaz, posztjukból fakadóan (mindketten balszélsők), ha egyszerre kerülnek a parkettre, akkor sem biztos, hogy találkoznak szombaton.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a meccs előtt, a szünetben és a lefújást követően megvásárolható lesz női kézilabdacsapatunk 2019-es naptára, amelyben gyerekkori fényképeket is megtekinthetnek játékosainkról.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2019. január 12. 18 óra
Játékvezetők: Bonifert Ferenc és Oláh Viktor
Jegyár: 2000-2500 Ft.
Jegyek online elérhetőek ITT, személyesen pedig, ha marad, akkor a meccs napján 16:30 órától.