Újabb hiányzó a Kisvárda elleni bajnokin

2019. január 5., szombat 0:54 | 13 napja 3 órája 55 perce
A Győr elleni vereség ellenére is van még esély a bajnoki címre, vagyis a közeljövőben nincs más feladat, mint sorra nyerni a mérkőzéseket.
Újabb hiányzó a Kisvárda elleni bajnokin

Van élet a veretlenség elvesztése után is, sőt! Sokan (teljes joggal) nagyon féltették női kézilabdacsapatunkat a szerdai, Győri Audi ETO elleni bajnoki rangadótól, de az újjá formálódó együttesünk (Horváth Dóra és Klujber Katrin például most először húzott Fradi-mezt) a megközelítőleg a világválogatottal egyenértékű Bajnokok Ligája-, bajnoki - és Magyar Kupa-címvédő otthonában is bizonyította, hogy ilyen körülmények mellett is méltó ellenfele a legjobbaknak. Volt esély a szűkebb vereségre is, de a 39-33-as végeredményt látva sem kell tragédiára gondolni – elvégre élnek még a bajnoki címről szóló remények. Emlékezhetünk, hogy az előző idényben is akadt olyan összecsapása az ETO-nak, amikor igencsak közel került a pontvesztéshez, na meg arra is, hogy az Elek Gyula Arénában legyőztük az akkor sem gyengécske győrieket.

Vagyis a közeljövőben annyi a feladat lányaink számára, hogy az összes hátralévő bajnokit megnyerjék – annyit ígérhetünk nekik, hogy a szerdai győrinél egy sem lesz nehezebb. Ugyanakkor lebecsülni senkit, így a szombaton a Népligetbe érkező Kisvárdát sem szabad.

A következő riválisunk tizenhárom (!!) légióst foglalkoztatva kilenc lejátszott mérkőzést követően négy győzelemmel, kettő döntetlennel és három vereséggel a nyolcadik helyen áll, vesztett pontok tekintetében pedig a hatodik. Különös, de az imént említett légiós szám után már nem meglepő, hogy a várdaiak eddigi 229 góljából csupán 18-at jegyez magyar kézilabdázó (Orbán Adrienn 14-et, Milosevic Tímea 4-et). A KKC eredménysorából egyébként kitűnik, hogy a bajnokság első felében egyetlen ellenfele sem tudta nagyon megverni: Vácott 25-24-re, a Siófoktól 27-22-re, az Érdtől pedig 26-23-ra kapott ki, miközben megverte a Mosonmagyaróvárt (19-16), a Budaörsöt (31-22), a DKKA-t (30-23) és a Békéscsabát (29-31), illetve döntetlent játszott a Fehérvár (23-23) és a Debrecen (27-27) otthonában.

A meccs érdekessége, hogy a télen a Ferencvároshoz csatlakozó Horváth Dóra épp a Kisvárdát hagyta ott klubunk kedvéért, de előző egyesülete azzal a kikötéssel engedte csak el kölcsönbe a játékost, hogy ellene nem léphet pályára. Így a szerződés értelmében a Győrben Fradi-mezben debütáló védekező specialista ezúttal csak a lelátóról szoríthat a társaknak – a korábbi társak ellen.

A bajnokira már csak álló belépő kapható, az ülő helyek maradéktalanul megteltek, így kérjük, az arénába kilátogatók érkezzenek időben, hogy elkerüljék a torlódást. Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy a mérkőzés előtt, a szünetben és a lefújás után az M-szektor alatti folyosón megvásárolható a 2019-es falinaptár, amelyben valamennyi játékosunkról gyerekkori képet is találnak.

Jegyek online elérhetőek ITT, személyesen pedig, ha marad, 17:30 órától a helyszínen.

Lukács Viktória és Horváth Dóra véleménye a Kisvárda elleni mérkőzés előtt:K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
11. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Kisvárda Master Good SE
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2019. január 5. 18 óra
Játékvezetők: Nagy Ferenc és Túróczy József
Jegyár: 2000-2500
Jegyek online elérhetőek ITT, személyesen pedig, ha marad, 16:30 órától a helyszínen.