Viszlát, 2018!

2018. december 31., hétfő 14:06 | 17 napja 14 órája 27 perce
Számos felejthetetlen pillanatot hozott 2018 női kézilabdacsapatunk és szurkolói számára – bízunk benne, hogy az új év is hasonlóan alakul.
Viszlát, 2018!

Meglehetősen furcsán alakult női kézilabdacsapatunk évzárása, elvégre, amikor a nagyvilág 2018-at, mint naptári évet búcsúztatja, akkor lányaink gőzerővel készülnek az egész szezon egyik legnehezebb összecsapására, a Győri Audi ETO elleni idegenbeli bajnoki találkozóra. Ennek ellenére, ha csak egyetlen percre is, de érdemes kicsit visszatekinteni a mögöttünk hagyott 365 napra, amelyben az FTC-Rail Cargo Hungaria összesen negyvenkettő tétmérkőzésen (huszonhatszor bajnokin, kétszer a Magyar Kupában és tizennégyszer a Bajnokok Ligájában) lépett pályára. Mielőtt csapat szinten lépnénk tovább, érdemes Háfra Noémi elképesztő statisztikájára felhívni a figyelmet! Húsz éves átlövőnk 2018-ban a Ferencváros húzóembere volt, végig játszotta a nyári junior világbajnokságot, továbbá a felnőtt válogatott selejtező-mérkőzésin, felkészülési találkozóin és az Európa-bajnokságon is kulcs szerepet kapott. Egyetlen naptári évben hatvan (60!!) tétmeccsen lépett pályára, ezeken kettőszázötven (250!!) gólt szerzett. Felfoghatatlan terhelés, húsz évesen…

Visszatérve a csaphoz, kimondottan büszkék lehetünk a bajnoki teljesítményünkre, hiszen csupán egyszer, épp Győrött szenvedtünk vereséget, és végül egyetlen góllal maradtunk csak le az aranyéremről. Az így nekünk jutó ezüst mellett a Magyar Kupa-bronz írható még fel az óévben szerzett éremként – emlékezhetünk, óriási izgalmak közepette, hetes dobások után maradtunk le a döntőről.

Jutott azonban így is ezernyi fantasztikus, felejthetetlen pillanat, amelyek közül néhányat felidézünk a következőkben. Ki ne emlékezne Szikora Melinda zseniális teljesítményére a Buducsnoszt Podgorica ellen (2018. január 28-án a második félidőt 15-8-ra megnyerve győztünk 34-26-ra), vagy a visszavágó őrült izgalmaira és az egy gólos sikerre (23-24)? Hogy a Metz ellen heroikus küzdelmet vívtunk, és végül kettő góllal jobbnak bizonyultunk (29-27)? Hogy a már említett Magyar Kupa-elődöntőben négy gólos hátrányról visszakapaszkodva értünk el döntetlent a Győri ETO-val szemben? Hogy tizenhéttel (32-15) küldtük haza az Érdet, hogy a Viperst miként vertük az utolsó másodpercben vagy épp bravúros játékkal a Bietigheimet saját pályáján? De óriási boldogsággal gondolhatunk arra is, hogy szurkolóink mekkora támaszt jelentettek a csapatnak, a számos fergeteges buzdításra, az élőképekre – bízunk benne, hogy a lányoknak új évben is lesz részük hasonlóban.

Végezetül álljon itt kettő könnyfacsaró és három mosolyt csaló videó 2018-ból:

Drámai ezüst a bajnokságbanKönnyek között búcsúzott Marija Jovanovics - a Ferencvárostól és az élsporttól isHáfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta barátságaA Klivinyi-Debreceni párosSzucsánszki Zita és Elek Gábor címlap fotózása nem múlt el nevetés nélkül...