Új beállós érkezik

2016. február 22., hétfő 17:40 | 2 éve 3 hónapja 11 órája 48 perce
Danick Snelderrel, a vébé-ezüstérmes holland válogatott csapatkapitányával erősödik női kézilabda-csapatunk a következő idénytől.
Új beállós érkezik

Danick Snelderrel, a vébé-ezüstérmes holland válogatott csapatkapitányával erősödik női kézilabda-csapatunk a következő idénytől.

Név: Danick Snelder
Poszt: beállós, belső védő
Született: Hollandia - Pijnacker, 1990. május 22.
Korábbi csapatai: Oliveo Pijnacker, Omni SV Hellas, Thüringer HC
Eddigi eredményei: 2012/13 - KEK-elődöntő, 2014/15 - BL-negyeddöntő, 2015 - világbajnoki ezüstérem, négyszeres német bajnok, egyszeres Német Kupa-győztes

A szerződés aláírása után kézilabda-szakosztályunk elnöke, Jeney Zsolt Ákos köszöntötte csapatunk legújabb tagját és nyilatkozott a Fradi Média stábjának.

- Szeretnénk a következő szezonban még előrébb lépni, ennek megfelelően meg kívánjuk erősíteni a következő évekre a csapat védelmének tengelyét és egyben a beállós posztra is egy nemzetközi szinten kimagasló játékerőt képviselő kézilabdást kerestünk. Aki nyomon követte a legutóbbi világbajnokságot, annak számára nem lehet kétséges, hogy ezen elvárásoknak Danick maradéktalanul megfelel! Emellett az is sokat elmond róla, hogy annak a holland válogatottnak a csapatkapitánya, amely decemberben ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Személyesen is megismerve nyugodt szívvel állíthatom, hogy egy újabb nagyon vidám, kiegyensúlyozott és a sikerekért harcolni kívánó csapattaggal erősödött a Fradi-család. A szerződéses tárgyalások során végig nagyon pozitív és korrekt volt, és külön öröm számunkra, hogy más nagy nevű külföldi riválisunkkal szemben minket választott, akik elsőként kerestük meg őt! - nyilatkozta kézilabda-szakosztályunk elnöke.

Természetesen újdonsült igazolásunkkal - aki első körben két évre kötelezte el magát csapatunkhoz - hosszasan beszélgettünk, miközben megtekintette a Népligetben az Elek Gyula Arénát.

- Régóta játszol a Thüringer színeiben, miért döntöttél a változás és a Ferencváros mellett?

- Az elmúlt hat évben sok tapasztalatot szereztem és rengeteg álmom valósult meg Németországban. Úgy érzem most jött el az idő, hogy megtegyem a következő lépést az utamon. Eddig is rengeteget tanultam pályafutásom során, de hatalmas lehetőségnek érzem, hogy a magyar bajnokságban játszhatok majd és a Bajnokok Ligájában is magasabb szintre léphetek.

- Milyen célokat tűztél ki magad elé, mi az, amit szeretnél elérni a Ferencvárossal?

- Nemcsak Magyarországon, hanem az egész egész kézilabdás világban elismert az együttes, ezért nagy megtiszteltetés, hogy 2016-tól a csapat tagja lehetek. Remélem, hogy a játékommal a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is egyaránt segíteni tudom majd a csapatot. Természetesen az eddig megkezdett kézilabdás utamat is ugyanilyen sikeresen szeretném folytatni és tovább fejlődni minden téren.

- Kérlek, mesélj magadról egy kicsit! Mi az, amit fontosnak tartasz magadról a pályán, illetve a pályán kívül?

- Kislányként volt egy hatalmas álmom, hogy Hollandia mellett más országokban is játszhatok majd. Nagyon büszke vagyok, hogy ez az álmom Thüringerben elkezdődött és nemsokára Budapesten folytatódik majd. Szabadidőmet, ha tehetem a barátaimmal töltöm kávézás vagy egy vacsora közben. Nyáron pedig imádok utazni, főként tengerpartra, valamint rengeteget olvasok és teniszezek.

- A Ferencváros nagy hagyományokkal bíró klub, rengeteg szakosztállyal és fantasztikus szurkolókkal. Amikor valaki erről beszél általában, úgy emlegetik ezt a miliőt, hogy a "Fradi-család". Nemrég ezt te is megtapasztalhattad, várod már ezt az érzést?

- Pár hónappal ezelőtt a Thüringerrel volt szerencsém megtapasztalni milyen a Fradi ellen játszani. Nagyon lenyűgözött és megfogott ez a légkör, alig bírom kivárni, hogy én is a család tagja lehessek!