Zugló támogatja a sportolni vágyó fiatalokat

2012. augusztus 22., szerda 15:10 | 6 éve 5 hónapja 28 napja 22 órája 13 perce
Stratégiai együttműködési szerződést írt alá dr.Papcsák Ferenc Zugló polgármestere és Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója.
Zugló támogatja a sportolni vágyó fiatalokat

A kerületi önkormányzat azzal a feltétellel vállalta az együttműködést az FTC-vel, hogy a klub összes szakosztályába a zuglói gyerekek előnyt élveznek az utánpótlás kiválasztásban. Azaz, az FTC szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a sportoló zuglói iskolások eredményeit, képességeit, és lehetőséget kapnak a klubtól a továbbfejlődésre.

Az együttműködési megállapodás aláírására szerda délben került sor. A sajtótájékoztatón dr. Papcsák Ferenc polgármester elmondta: a támogatás célja, hogy minél több zuglói gyerek kapjon sportolási lehetőséget, akár életpályaként akár hobbiként választja.

Az FTC Kézilabdasport Kft. a támogatásért cserébe vállalja, hogy a zuglói közoktatási intézményekben – a kézilabda szakosztály ismert sportolói közreműködésével – a sportággal összefüggésben élménybeszámolókat tart, illetve a sportággal kapcsolatban tanácsot ad a sport iránt érdeklődő fiataloknak. Segít beindítani a zuglói iskolákban a leány és fiú szivacskézilabda szakköröket. A zuglói iskolák egymás közötti bajnokságát szervezi és koordinálja. A testnevelőket felkészíti a kézilabda sport szakirányú oktatására a kerület közoktatási intézményeiben. E mellett minden nyáron 20 hátrányos helyzetű gyermeket teljes ellátással egy hét időtartamra díjmentesen fogad és foglalkoztat bentlakásos sporttáborában.

Zugló polgármestere kijelentette: a XIV. kerület vezetése kiemelt figyelmet fordít a sportra, ennek köszönhetően a városrészben sporttagozatos iskola is működik. A kerület 17 iskolájában több mint 7700 gyermek tanul. Az önkormányzat számára fontos, hogy ezek a gyerekek minél többet mozogjanak, és közülük minél több tehetség kerüljön ki. Az együttműködési megállapodás jelentősen segíti majd a fiatalok sportolásra való nevelését.

A megállapodás megkötésével a VIII., IX. és a X. kerület mellett Zugló Önkormányzata is csatlakozott azokhoz a kerületekhez, akik kiállnak a legnagyobb tradícióval rendelkező, mai napig legeredményesebb és legnépszerűbb hazai torna klub mellett.