Aranyérmes tekés

2018. május 9., szerda 12:19 | 8 hónapja 6 napja 21 órája 20 perce
Az FTC tekézője, Tóth Andrea aranyérmes lett a nők egyéni, sprint és összetett országos bajnokságán!
Aranyérmes tekés

Kazincbarcikán rendezték a nők felnőtt egyéni, sprint és összetett országos bajnokságát, amelyen a Ferencváros két versenyzővel, Tóth Andreával és Szabó Mónikával indult a 36 fős mezőnyben. Andrea az egyéni küzdelmek során 620 fával a második helyen végzett, a sprintben elért 213 fájával bronzérmet szerzett; a két eredményének köszönhetően pedig megnyerte az egyéni összetett versenyét!

Szabó Mónika az egyéni versenyben a 30., összesítésben pedig a 26. helyen végzett.

„Andi jelentősen túlteljesítette az elvárást, amelynek nagyon örültünk. Az egyéniben 620 fával második lett, ami azért nagy szó, mert a mezőny tele volt válogatott játékosokkal. A sprintversenyben Andi nagyon messze eljutott, végül az elődöntőben búcsúzott, amellyel így is bronzérmet szerzett. Mivel sokáig jutott, sok dobása volt, ezért az összesített versenyben 833 fával megnyerte az aranyérmet. Azt gondolom, ez egy nagy teljesítmény, látva a rendkívül erős mezőnyt. Szabó Mónikának sajnos az egyéni verseny nem sikerült olyan jól, a sprintversenyben az első fordulóban búcsúzott, így az összesítésben 26. lett” – értékelte az országos bajnokságot Mátraházi István szakosztályvezető.

Az FTC férficsapata a Szuperliga utolsó fordulójában 6:2-re legyőzte a BKV Előrét, így az ötödik helyen végzett a bajnokságban.

További jó hír szakosztályunk számára, hogy az U23-as magyar válogatottba két ferencvárosi tekéző, Hári Boglárka és Sárosi Krisztián is bekerült, így ők is ott lesznek a korosztályos világbajnokságon, amelyet május 14. és 19. között Kolozsváron rendeznek meg.