Bajnokcsapat

2018. március 20., kedd 12:13 | 9 hónapja 26 napja 20 órája 53 perce
Az FTC női ifjúsági tekecsapata hétvégi győzelmének köszönhetően megnyerte a magyar Szuperligát!
Bajnokcsapat

Hétvégén rendezték a tekézők Szuperligájának 18., utolsó fordulóját. A női ifjúsági bajnokságban listavezető Ferencváros úgy lépett pályára Tatabányán, hogy amennyiben győz, míg a legnagyobb rivális BKV Előre nem, akkor magyar bajnok lesz. A Barkóczi Klára (a képen balról az első), Hári Boglárka (a képen középen), Hegedűs Tímea összeállítású FTC hozta a kötelezőt és remek játékkal 4:0-ra idegenben, míg fővárosi riválisa 3:1-re kikapott Győrben, így csapatunk 18 mérkőzésen elért 16 sikerével és 32 szerzett pontjával magyar bajnok lett!

Az FTC legutóbb a 2003/04-es szezonban nyert aranyérmet a Szuperligában, akkor felnőtt női együttesünk végzett az élen.

„Az utolsó előtti fordulóban a szezon legizgalmasabb mérkőzésén legyőztük a BKV Előrét, így lépéselőnybe kerültünk velük szemben. Az utolsó fordulóban sikerült nyernünk Tatabányán, így biztossá vált a bajnoki címünk és azt is kiemelném, hogy csak két vereséget szenvedtünk az idény során. Amikor elgurítottuk az utolsó golyót, felhangzott a „bajnokcsapat”, ami hihetetlenül jól esett! Nekem ez volt a harmadik szezonom a Fradiban és nagyon örülök, hogy végre összejött az arany, mivel az első két évben csak ezüstérmesek lettünk. Úgy érzem, nagyot küzdöttünk azért, hogy idén már az ezüstnél fényesebb érem kerüljön a nyakunkba” – mondta a mieink játékosa, Hegedűs Tímea.

„Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak, így előnyből várhattuk az utolsó fordulót, hiszen korábban legyőztük a BKV Előrét. Tatabányai győzelmünkkel és riválisunk győri vereségével viszont még biztosabb sikert arattunk. A lányok tavaly is ott voltak a dobogón, így egyértelműen nagy előrelépés ez az aranyérem. Azt gondolom, hogy ez az eredmény is mutatja, hogy a Fradinak remek az utánpótlása, hiszen az ifjúsági világbajnok Hári Boglárka már a felnőttek között is rendszeresen játszik, a világkupa-győztes Hegedűs Tímea és Barkóczi Klára pedig korosztálya egyik legjobbja” – tette hozzá szakosztályvezetőnk, Mátraházi István.