Ezüstös kupadöntő

2018. június 24., vasárnap 10:50 | 7 hónapja 23 napja -1 órája 35 perce
Az FTC férfi tekecsapata a második helyen zárta a Magyar Kupa egri négyes döntőjét, ezzel egy hajszállal maradt le a nemzetközi kupaindulásról.
Ezüstös kupadöntő

Amint arról a Mátraházi István szakosztályvezetővel készült interjúnkban ITT beszámoltunk, a Ferencváros férfi tekecsapata a nemzetközi kupaindulás jogáért is küzdött a teke Magyar Kupa négyes döntőjében Egerben, a győztes csapat ugyanis a tekében harmadik számú európai kupasorozatba, az NBC-kupába kvalifikálhatta magát, ahol csapatunk legutóbb 2013-ban járt. Azt is tudtuk viszont, hogy nem a mieink voltak a finálé esélyesei, hanem a bajnoki ezüstérmes szegediek, ráadásul többen is hiányoztak az alapcsapatunkból, köztük klasszisunk, Kovács Gábor sem tudott versenyezni egy sérülés miatt.

A finálé az előzetes esélyeknek megfelelően kezdődött, az első sorban a szegediek nagy fölénnyel végeztek az élen, ezzel 4 pontot gyűjtve az összesítésben, mögöttük a fradista Sárosi Krisztián zárt, majd következtek a győriek és az ajkaiak. Ezután azonban borult a papírforma, a második és a harmadik körben Győr-Szeged-FTC-Ajka, valamint Győr-Ajka-Szeged-FTC volt a sorrend, így féltávnál a Győr-SZOL átvette a vezetést, a mieink a harmadik helyen álltak. A negyedik sorban Botházy Péter bravúros teljesítménnyel az élen végzett, majd az ötödikben Iványi László a harmadik helyet hozta, így a záró sor előtt Győr-Szeged-FTC-Ajka volt a tabella állása. A hatodik sort aztán újabb bravúrral hoztuk, míg a szegediek utolsóként zártak, így sikerült az előzés, a Ferencváros ezüstérmesként végzett az első ízben kiírt új sorozatban, a Magyar Kupában!

Teke, férfi Magyar Kupa, négyes döntő, végeredmény
1. Győr-SZOL TC: 18 Pont (3525 fa)
2. Ferencvárosi Torna Club: 16 pont (3427)
3. Alabárdos Szegedi TE: 15 pont (3616 fa)
4. Ajka Kristály SE:11 pont (3433)