Országos bajnoki sikerek

2017. június 6., kedd 17:50 | 1 éve 8 hónapja 14 napja 13 órája 49 perce
Klubunk tekeszakosztálya három éremmel zárta a győri Egyéni, Sprint és Összetett Bajnokságot.
Országos bajnoki sikerek

A hétvégén rendezték meg a 2017-es teke Egyéni, Sprint és Összetett Bajnokság döntőit. A férfiak legjobbjai Szegeden, míg a női döntősök Győrben találkoztak. A Ferencváros a férfiaknál három, míg a nőknél két versenyzővel képviseltette magát.

Szegeden sajnos nem született zöld-fehér dobogós helyezés, legjobbunk, Kecskés Miklós a legjobb nyolc közé jutott a sprintversenyben. A nőknél azonban három érmet is sikerült elhozni! Kormányos Edina a sprintverseny 3. helyén végzett, míg Peténé Bruszt Krisztina az első napi egyéni versenyt zárta a 2. helyen, végül összetettben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. Mátraházi István szakosztályvezető érthetően elégedetten értékelt a versenyt követően:

„Remek eredménynek számít versenyzőink hétvégi szereplése, ugyanis ezen a szezonzáró versenyen mindig nagyon rangos mezőny gyűlik össze. Továbbjutásos rendszerben lehet kvalifikálni az országos döntőre, egy területi versenyt követően indulóink eredményesen szerepeltek a második körben a kelet-magyarországi csoportban is, így jutottak a nőknél ketten, a férfiaknál hárman a 36 fős országos döntőbe. Itt már válogatott játékosok, akár világbajnokok is szerepelhetnek, ennek tükrében még fényesebben csillognak a megszerzett érmek. A fiúknál nem jött össze a dobogó, Botházi Péter világbajnokunk már az elején megsérült, így helyezés nélkül zárt, Németh Attila és Kecskés Miklós viszont versenyzett, Miklós a legjobb nyolc közé jutott a sprintversenyben. A lányok azonban kárpótoltak minket, az első napon Peténé Bruszt Krisztina második lett az egyéni versenyben, a másnapi sprinteredményekkel együtt pedig összetett harmadikként zárt, míg Kormányos Edina a sprintben lett harmadik. Nagyon szép eredmények ezek, nagyon boldogok vagyunk!”

Országos Egyéni, Sprint és Összetett Bajnokság, nők, Győr
Egyéni: Peténé Bruszt Krisztina 2.
Sprint: Kormányos Edina 3.
Összetett: Peténé Bruszt Krisztina 3.