Világbajnok erősítések

2015. július 31., péntek 16:20 | 3 éve 6 hónapja 20 napja 14 órája 2 perce
Három világbajnokkal erősödött teke szakosztályunk a 2015/2016-os szezonra.
Világbajnok erősítések

Teke szakosztályunk komolyabb célokkal vág neki a 2015/2016-os szezonnak, hiszen az elmúlt évhez képest szeretnének mind a nők, mind pedig a férfiak a tabella első felében végezni. Ennek érdekében klubunk három világbajnokot igazolt, a nőkhöz csatalakozott a háromszoros világbajnok Tímár Edina, míg a férfi csapatunkat erősíti a jövőben Farkas Sándor és Botházi Péter.

A háromszoros világbajnok Farkas Sándor Zalaegerszegről igazolt a Fradiba, Botházi Péter pedig ausztriai légióskodás után tért vissza újra a Népligetbe.

Mátraházy István (szakosztályvezető):
Az idei évben sikerült megerősíteni a férfi csapatot, hiszen két világbajnokot igazoltunk Botházi Péter és Farkas Sándor személyében. Én úgy gondolom, hogy reális cél számunkra a legjobb hatba kerülés. A női csapatnál szintén világbajnokkal erősítettünk, a Ferencvároshoz csatlakozott a háromszoros világbajnok Tímár Edina. Szeretnénk, ha a lányok is az első hat között végeznének a 2015/16-os szezonban.”

Farkas Sándor: „A családom többi tagja is a Ferencvárosban sportol, a két lányom itt úszik, a fiam pedig vízilabdázik, így számomra természetes volt, hogy ha váltok, akkor a Fradiba jövök. Az FTC teke csapata egy más kihívás lesz a számomra, hiszen most nem egy top együttesben fogok játszani, de mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy már idén előkelő helyen legyünk a tabellán.”

Botházi Péter: „Nekem régóta a Ferencváros a szívem csücske, én korábban itt játszottam tizenegy évet. Nagy vágyam volt, hogy ha Magyarországra visszatérek, akkor újra a Fradiba jöhessek vissza, örülök, hogy ez a tervem megvalósult. Úgy gondolom, hogy komoly kihívás elé nézünk, de szerintem a csapat idén az első négyben fog végezni, az biztos, hogy én mindent meg fogok tenni ennek érdekében.”