A meglepetés erejével

2017. június 9., péntek 10:38 | 1 éve 6 hónapja 9 napja 21 órája 40 perce
Június 12-től 17-ig Grúziában rendezik meg a felnőtt vívó Európa-bajnokságot, amelyen az FTC tőrözője, Hári Máté is indul.
A meglepetés erejével

„Kemény és hosszú volt a felkészülés, de összességében jól sikerült és eredményes volt. Egy hetet Tatán, majd Budapesten készültünk és most szombaton utazunk Grúziába az Európa-bajnokságra. Kiss Tiborral és Kun Csabával készültem sokat, rengeteget iskoláztunk, sokat köszönhetek nekik.” – kezdte Hári Máté.

Az FTC vívója az egyéni és a csapatversenyben is indul a Tbilisziben megrendezendő kontinenstornán.

„Egyelőre még nem néztem a mezőny összetételét. Nagyon fontos, hogy a csoportban jól menjen a vívás. – folytatta Máté. Ehhez odafigyelésre és lehetőség szerint hibátlan koncentrálásra lesz szükségem, illetve arra, hogy ne stresszeljek be attól, hogy öt nyert tusra mennek az asszók. A versenyek eleje számomra mindig nehezebb, mint az egyenes kiesés szakasz. Ha minden a terv szerint működik, akkor a főtáblán már bármi megtörténhet. Az egy másfajta verseny lesz. A csapattól azt várom, hogy bekerüljünk a legjobb nyolcba és meglepetéscsapatként az elődöntőbe. Bízom benne, hogy sikerülhet, mert jól kijövünk egymással, én is jó kapcsolatot ápolok a többiekkel és azt is elmondhatom, hogy mindenki egy kicsit önző is, mert a legjobbat szeretné kihozni magából, ez pedig a csapatunk előnyére válhat.” – tette hozzá az FTC versenyzője.

A férfi tőrözők egyéni versenye 12-én, hétfőn, reggel kilenc órától kezdődik, míg a csapatversenyt 14-én rendezik.