Előválogatók után

2018. május 14., hétfő 12:39 | 9 hónapja 3 napja 18 órája 37 perce
A hétvégén Dunaharasztiban rendezték a kadet és junior korosztályok tőr előválogatóit, amelyeken az FTC vívói összesen öt érmet szereztek.
Előválogatók után

A vívók kadet és junior korosztályának tőr előválogatóin a versenyzők már a jövő évre vonatkozó ranglisták pontjait gyarapíthatták.

Szombaton a kadet korosztály lépett pástra, ahol a Ferencváros vívó szakosztálya népes csapattal képviseltette magát. Délelőtt a fiúk kezdték a versenyzést, ahol két zöld-fehér vívó is bekerült a nyolcas döntőbe. Szemes Gergő végül csak a fináléban maradt alul, így 2. lett, míg Kovács Gergely egy nagyon értékes bronzéremmel térhetett haza.

Délután az ifjú hölgyek következtek, ahol két ferencvárosi tőrvívó, Fekete Hanga és Tölgyesi Zsófia került a nyolcas döntőbe, és végül 3. helyen zárták a versenyt.

Másnap a junior korosztály folytatta a pontgyűjtést. Ezen a napon is remekeltek az FTC vívói. Délelőtt a fiatalemberek között ketten kerültek a nyolcba, végül Suha Ádám a 3., Szemes Gergő pedig a 6. helyen zárta a viadalt.

Délután a hölgyeknél Zsoldosi Karolina a 7., míg Fekete Hanga a 8. helyet szerezte meg.
Ezek alapján az FTC vívószakosztályának hétvégi „termése” 1 ezüst és 4 bronzérem, ami szép eredmény. Sportolóink ezután készülhetnek a szezont lezáró utolsó válogatókra.