Éremeső az OB-n

2017. május 30., kedd 15:29 | 1 éve 6 hónapja 18 napja 16 órája 40 perce
Az FTC vívószakosztályának utánpótlás versenyzői kiválóan szerepeltek a hétvégén megrendezett serdülő országos bajnokságon.
Éremeső az OB-n

A hétvégén, a Törekvés SC vívótermében rendezték meg a serdülő országos bajnokságot, ahol a Ferencváros tőrvívói ismét kitűnően szerepeltek. Szombaton az egyéni küzdelmekkel kezdődött meg a verseny. A fiúknál két vívónk jutott be a nyolcas döntőbe, ahol végül Kovács Gergely az 5., Bányik Benjámin pedig a 7. helyezett lett. Délután a lányok következtek, ahol három fradis hölgy került döntőbe. Végül Zsoldosi Emília a 3., Fekete Hanga a 7., Fenyvesi Viktória pedig a 8. helyen zárta.

Vasárnap a csapatversennyel folytatódott a vívóhétvége. Mindkét nemben két-két csapattal indultunk. A fiúknál a Kovács Gergely, Tölgyesi Ödön, Bányik Benjámin, Skorka Csongor összetételű csapat a harmadik helyen végzett. A lányoknál mindkét csapatunk bekerült a négyes döntőbe. Az FTC első csapata (Fekete Hanga, Zsoldosi Emília, Fenyvesi Viktória, Tölgyesi Zsófia) egész napos magabiztos vívással a döntőig jutott, ahol végül ezüstérmes lett. Második csapatunk is kitett magáért, mert az UTE legyőzésével felállhatott a dobogó harmadik fokára. A csapat tagjai: Kovács Réka, Szapanidu Szofia, Hegyes Kitti, Szentiványi Blanka.

Versenyzőinket Salamon Beatrixnak, Budavári Bettinának, Kun Csabának, Solti Antalnak készítették fel.