Ezüst a Magyar Kupában

2018. március 27., kedd 15:00 | 10 hónapja 21 napja 16 órája 49 perce
Az FTC csapata összesítésben a második helyet szerezte meg a Magyar Kupa négy fordulójának összesített eredményei alapján.
Ezüst a Magyar Kupában

A 2017/18-as szezonban a Magyar Vívószövetség legjelentősebb újítása a Magyar Kupa versenyrendszerének bevezetése volt. Az eddigi válogatóversenyeket váltotta fel a kuparendszerű sorozat (melynek állomásai beszámítanak a hazai ranglistába), amelynek összesített eredménye alapján avattak kupagyőztest egyéniben és csapatban egyaránt. A versenyek egyéniben kadet, junior és felnőtt korosztályban lettek meghirdetve, míg a felnőtteknél csapatban is hirdettek kupagyőztest.

A vívó Magyar Kupa negyedik, és egyben utolsó fordulójának a Törekvés SE vívócsarnoka adott otthont Budapesten. A versenyen az FTC csapata a 6. helyen végzett.

A négy forduló eredményeinek összesítése alapján a Fradi az előkelő 2. helyen zárta a Magyar Kupát, a BHSE csapata mögött, megelőzve sok jelentős vívóműhelyt.

A versenysorozatban megszerzett 2., 4., 6. helyezés és a szereplésre a koronát feltevő, a felnőtt Országos Bajnokságon elért aranyérem pontszámai alapján érte el a Ferencváros ezt a remek eredményt.

A versenyeken Balázs Péter, Dékány László, Hári Máté, Kovács Gergely, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Szemes Gergő, Tölgyesi Ödön és Zalaba Péter képviselték a Ferencvárost.

Vívás, férfi tőr Magyar Kupa
Összesített végeredmény négy forduló alapján
1. BHSE I.
2. FTC I.
3. UTE