Irány az Eb!

2017. május 31., szerda 14:51 | 1 éve 6 hónapja 17 napja 17 órája 11 perce
Az FTC vívója, Hári Máté is bekerült a júniusi grúziai felnőtt Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottba.
Irány az Eb!

A kontinenstornát június 17-17. között rendezik meg a kaukázusi ország fővárosában, Tbilisziben. A férfi tőrözők egyéni, illetve csapatversenyében induló magyar bajnoki bronzérmes 25 éves Hári Máté (a Magyar Vívó Szövetség fotóján jobbról az első) nagyon örült a szövetség döntésének.

„Nagy örömmel fogadtam a döntést, persze, hogy kellemesen érintett, hiszen a ranglistán csak a nyolcadik helyen álltam.. Egy éve jöttem vissza a vívásba, becsülettel végigcsináltam a felkészüléseket és az edzéseket és ez eredménnyel is párosult. Ez egy nagy lehetőség számomra, hogy megmutassam magam. Most péntekig edzőtáborban vagyunk Tatán, utána a jövő héten Budapesten készülünk, majd utazunk Grúziába.” – mondta Hári Máté.

„Máté már a decemberi országos bajnokságon szerzett bronzérmével közel került ahhoz, hogy számoljanak vele a válogatottban. Meghívták Világkupa-csapatba is több alkalommal. A ranglistán elért helyezése alapján azonban nem utazhatott volna az Európa-bajnokságra, azonban a válogatási elvek alapján a szövetségi kapitány javaslatára a szövetség a közgyűlésen Máté mellett döntött. Nagy dicsőség ez a Ferencvárosi Torna Club számára.” – tette hozzá Szabados Gábor szakosztályvezető.