Két arany, két ezüst

2018. február 13., kedd 10:13 | 11 hónapja 3 napja 2 órája 38 perce
Vívó szakosztályunk fiatal tőrözői fantasztikus eredménnyel zárták a hétvégi kadet országos bajnokságot.
Két arany, két ezüst

Az elmúlt hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportközpontban rendezték a vívóidény utolsó és egyben legrangosabb versenyét, a kadet országos bajnokságot. Az FTC vívó szakosztálya nagy létszámú csapattal, 18 versenyzővel indult a viadalon.

Szombat délelőtt a fiúk léptek pástra, ahol három ferencvárosi tőrvívó jutott be a döntőbe. A decemberben junior országos bajnoki címet szerzett Szemes Gergő parádés vívással ismét aranyérmet nyert. Suha Ádám az ötödik míg Kovács Gergely a nyolcadik helyen zárta a versenyt. Délután a hölgyek folytatták a remek szereplést, ugyanis két sportolónk is bejutott a nyolc közé. Zsoldosi Karolinát csak a döntőben tudták megállítani, így ezüstérmet szerzett, míg Fekete Hanga ötödik lett.

Az ob másnap a csapatküzdelmekkel folytatódott, amelyet nagy reményekkel várhattunk. Délelőtt a Szemes Gergő, Kovács Gergely, Suha Ádám, Gál Botond összeállítású fiúcsapatunk kezdte a versenyzést. Az összeszokott, egységes ferencvárosi együttes kiegyensúlyozott, magabiztos vívással a döntőben a Törekvést legyőzve aranyérmes lett. Második csapatunk (Tölgyesi Ödön, Tóth Zsombor, Vid Attila, Tóth Barnabás) a hetedik helyen zárt.

Délután az ifjú hölgyek folytatták a menetelést. Az FTC első számú csapata (Zsoldosi Karolina, Fekete Hanga, Zsoldosi Emília, Tölgyesi Zsófia) magabiztosan jutott a döntőbe, ahol nagyon szoros küzdelemben sajnos két tussal maradt alul a Törekvéssel szemben. Második csapatunk (Kovács Réka, Balogh Virág, Szapanidu Szófia, Szabó Vanda) végül hetedik lett.

A sportolókat felkészítő edzők: Salamon Beatrix, Budavári Bettina, Jeszenszky Szilvia, Kun Csaba, Szabados Kristóf, Szabó István, Solti Antal.