Két aranyérem

2018. május 7., hétfő 16:43 | 9 hónapja 10 napja 15 órája 16 perce
Egyéniben és csapatban is aranyérmet szereztek a fradista fiúk a tőrözők serdülő Országos Bajnokságán.
Két aranyérem

A hétvégén rendezték a serdülő vívók Országos Bajnokságát. A Ferencváros tőrözői közül az egész idényben nagyszerű formában vívó Szemes Gergőnek volt előzetesen a legnagyobb esélye a végső győzelemre, amivel egyben triplázhatott is, hiszen válogatott versenyzőnk korábban a korosztálynál fiatalabbként nyerte meg a kadet országos bajnokságot, és a junioroknál is az élen végzett. Gergőnek végül sikerült a bravúr: egész nap nagyszerű vívással, ellentmondást nem tűrve jutott a döntőbe, ahol 15-8 arányban verte ellenfelét, ezzel megszerezte az aranyérmet.

A lányoknál a korosztálynál egy évvel fiatalabb Kovács Réka jutott fradistaként döntőbe, ahol az első körben izgalmas csatában 15-11-es vereséget szenvedett, így a 8. helyen végzett.

A vasárnapi csapatversenyekben is remekül szerepelt a Ferencváros. Férfi csapatunk előbb könnyedén verte a Kunszentmiklóst, majd az eksztázisban vívó Szemes Gergő vezérletével a Szigetszentmiklóson is túljutott, végül a fináléban 45-36-ra legyőzte a Honvédot, ezzel felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A Fradi lány csapata sem hozott szégyent a szakosztályra: a negyeddöntőben nagy csatában 45-42-re legyőzték a Törekvést, ám a négy között végül kikaptak a Hódmezővásárhelytől. Így következhetett a bronzmeccs, ahol lányaink a nagy rivális Újpestet legyőzve megszerezték a bronzérmet.

Vívás, serdülő Országos Bajnokság, tőr
Fiú egyéni: Szemes Gergő 1.
Leány egyéni: Kovács Réka 8.
Fiú csapat: FTC (Szemes Gergő, Skorka Csongor, Tóth Zsombor, Vid Attila) 1.
Leány csapat: FTC (Zsoldosi Emília, Kovács Réka, Szentiványi Blanka, Szabó Vanda Fruzsina) 3.