Korai búcsú

2017. augusztus 25., péntek 13:33 | 1 éve 5 hónapja 26 napja -1 órája 16 perce
Vívónk, Hári Máté egyéniben és a tőrcsapat tagjaként is sajnálatosan korán búcsúzott a Taipeiben zajló 29. Universiadén.
Korai búcsú

Magyarország erős vívócsapattal érkezett az Universiadéra Tajvanba. Ezt az eddigi eredmények is bizonyítják, hiszen a magyar válogatott eddig három arany- és két ezüstérmet szerzett.

A Ferencvárost Hári Máté tőröző képviseli, aki az egyéni versenyek után a csapat tagjaként is megmérettette magát. Junior Európa-bajnoki ezüstérmes vívónk az egyéni szerepléséről a következőket mondta:

„Erős csoportom volt, többek között a későbbi győztes ukrán Chuchukalo is ebben a csoportban kezdett, így sajnos csak egy kanyart mentem és nem sikerült a 64 közé jutnom. Az is balszerencsésen jött ki, hogy nálunk csak hat ember volt, ellentétben a többi, hét fős csoporttal. Egy győzelmet szereztem, az Egyesült Államokat képviselő Jason Changot sikerült legyőznöm.”

A 25 éves Hári Máté a csapatversenyről előzetesen így vélekedett:

„Nagyon sűrű mezőny indul, a gyengébb, kisebb vívónemzetek ugyanis nem indulnak. Papíron erősebbek az ellenfeleink, viszont ebben a komoly mezőnyben is szeretnénk minél jobban szerepelni, és rácáfolni az ellenfelek előzetes várakozásaira.”

Máténak a helyszínen kívánt további sikereket dr. Kamuti Jenő, ötszörös Universiade-győztes tőröző, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

Mint később kiderült, sajnos tőrcsapatunknak nem sikerült rácáfolnia a papírformára. A 16 csapatot felvonultató mezőnyben ugyanis a magyar csapat pénteken, helyi idő szerint 9 órakor kezdte meg szereplését, és sajnos első meccsén Japántól 39-45-ös vereséget szenvedett, és ezzel kiesett.

UNIVERSIADE, TAJVAN
VÍVÁS
Tőr, férfi egyéni: Hári Máté a csoportküzdelmek során búcsúzott
Tőr, férfi csapat: Magyarország az első fordulóban búcsúzott

(Forrás és fotó: Deregán Gábor)