Kupagyőztesek!

2018. április 17., kedd 10:34 | 10 hónapja 21 órája 12 perce
Az FTC fiatal vívója, Zsoldosi Karolina és Szemes Gergő Magyar Kupa-győztes lett a kadet korosztályban.
Kupagyőztesek!

A 2017/18-as szezonban a Magyar Vívó Szövetség legjelentősebb újítása a Magyar Kupa versenyrendszerének bevezetése volt, amely az eddigi válogatóversenyeket váltotta fel. A kupa több állomásból áll, amelyek beszámítanak a hazai ranglistába, amelynek összesített eredménye alapján avatnak kupagyőztest egyéniben és csapatban.

A hétvégén a BOK csarnokban megrendezett III. Sulivívó Találkozón és Diákolimpián adták át az idei kupagyőzteseknek járó díjakat. Szakosztályunk fantasztikus eredményt ért el, ugyanis a kadet korosztályban a lányok és a fiúk mezőnyében is zöld-fehér sikernek örülhettünk. A veronai kadet világbajnokságon tizedikként záró, így az ősszel, Argentínában rendezendő Ifjúsági Olimpiára kijutó Zsoldosi Karolina és korosztályos magyar bajnokunk, Szemes Gergő egész éves kimagasló versenyeredményei alapján Magyar Kupa-győztes lett.

Ugyanebben a korosztályban a csapatkategóriát a fiúknál holtversenyben a Törekvés vívóműhelyével az FTC kadetcsapata nyerte, a hölgyek pedig a szintén nagyon értékes ezüstérmet szerezték meg.