Magyar bajnokok

2018. május 28., hétfő 14:29 | 8 hónapja 20 napja 16 órája 53 perce
Mozgalmas és nagyon eredményes hétvégét zárt a Ferencváros vívószakosztálya!
Magyar bajnokok

A hétvégén a felnőtt és az újonc korosztályban rendeztek rendkívül fontos tőrversenyeket.

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a felnőtt tőrválogatót. A Fradi indulói közül a hölgyeknél az ötödik helyen végző Jeszenszky Szilvia érte el a legjobb eredményt, míg a férfiaknál Széki Bence 10. lett.

Az UTE Király utcai vívótermében az újonc tőrözők küzdöttek a korosztályos magyar bajnoki címekért. Az FTC szakosztálya 10 sportolóval indult a szezont lezáró, utolsó megmérettetésen.
Szombaton délelőtt a fiúk kezdték az egyéni versenyt. A selejtezők után három tőrözőnk is bejutott a nyolcas döntőbe, ahol a Vid Attila egész napos fantasztikus teljesítményével, több kiélezett asszót is megnyerve megszerezte a hétvége első ferencvárosi aranyérmét. Skorka Csongor a hetedik, Tóth Zsombor pedig a nyolcadik helyen zárta a versenyt.
Délután a hölgyek közül is hárman jutottak be a legjobb nyolc közé. Kovács Réka végül az ötödik, Kovács Aletta a hatodik, Balogh Virág Luca pedig a hetedik lett.
Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott az ob és a szombati jó szereplés után csapataink nagy reményekkel vághattak neki a versenynek. A Vid Attila, Skorka Csongor, Tóth Zsombor, Tóth Barnabás összetételű csapatunk egészen a döntőig menetelt, ahol nagy küzdelemben az egyik legnevesebb vívóműhelyt, a Honvédot győzte le 45:39-re. A Kovács Réka, Balogh Virág, Kovács Aletta, Müller Hanna összeállítású női csapatunk, a Honvéd és a Csomorkány legyőzésével szintén bejutott a fináléba, ott azonban a Törekvés jobbnak bizonyult.

EREDMÉNYEK
Újonc tőr országos bajnokság, Budapest
FÉRFI
Egyéni:
1. Vid Attila, 7. Skorka Csongor, 8. Tóth Zsombor, 12. Tóth Barnabás, 34. Kovács Milán Barnabás
Csapatbajnokság: 1. FTC I. (Skorka Csongor, Tóth Barnabás, Tóth Zsombor, Vid Attila), 9. FTC II. (Bebesi Kolos, Kovács Milán Barna, Szemány Máté, Tóth Márton)
NŐI
Egyéni:
5. Kovács Réka, 6. Kovács Aletta, 7. Balogh Virág Luca, 28. Müller Hanna, 37. Szécsi Blanka
Csapat: 2. FTC (Kovács Réka, Kovács Aletta, Balogh Virág Luca)

Felnőtt, férfi és női tőr válogató, Budapest
Női:
5. Jeszenszky Szilvia, 12. Zsoldosi Karolina, 16. Fekete Hanga Barbara, 24. Tölgyesi Zsófia Réka, 31. Szapanidu Szófia Athina, 33. Szabó Vanda Fruzsina
Férfi: 10. Széki Bence, 18. Szemes Gergő, 25. Gál Botond, 27. Suha Ádám, 30. Kovács Gergely, 34. Tölgyesi Ödön Bálint, 40. Balázs Péter, 43. Kór-Hanák Norbert