Öten a döntőben

2018. február 6., kedd 11:10 | 11 hónapja 9 napja 22 órája 9 perce
A Ferencváros fiatal tőrözői két érmet nyertek az Esztergomban megrendezett Balassi Kupán.
Öten a döntőben

Az elmúlt hétvégén tőrpici, gyermek és serdülő korosztályban rendeztek utánpótlás versenyeket Esztergomban. A Balassi Kupán – amely a Fülöp Mihály Magyar Kupa újabb fordulója is volt egyben – az FTC vívószakosztálya 18 versenyzővel indult.

Szombaton a legkisebbek léptek pástra. A fiúk tőrpici mezőnyében mind a három indulónk feljutott a 32-es táblára. Végül Bebesi Kolos a 13., Szemán Máté a 21., Tóth Márton a 24. helyen zárta a versenyt.

A gyermek korosztályban már két ferencvárosi tőröző is bekerült a nyolcas döntőbe. A lányoknál Müller Hanna nyolcadik lett, míg a fiúknál Tóth Barnabás bronzérmet szerzett, Kovács Milán pedig 23. lett.

Vasárnap a serdülők léptek pástra. Délelőtt a fiúknál a legjobb eredményt Skorka Csongor érte el, aki bejutott a döntőbe, ahol a hetedik helyen zárt. Tóth Barnabás a 22., Vid Attila a 23., Tóth Zsombor a 26. helyet szerezte meg.

Délután a serdülő hölgyek folytatták a remek szereplést. Az FTC két tőrözője is bejutott a fináléba, ahol végül Zsoldosi Emília a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Kovács Réka pedig a hetedik helyen zárta a versenyt. A többi fradista hölgy mindegyike feljutott a 32-es táblára. Szabó Vanda a 10., Kovács Aletta a 13., Balogh Virág a 16., Kajári Liliána a 27., míg Müller Hanna a 31. lett.

A sportolókat felkészítő edzők: Salamon Beatrix, Budavári Bettina, Jeszenszky Szilvia, Müller Dorina, Kun Csaba és Solti Antal.