Pompás szezonkezdet

2017. szeptember 25., hétfő 10:31 | 1 éve 4 hónapja 26 napja 1 órája 48 perce
Vívó szakosztályunk utánpótlás-versenyzői tíz érmet nyertek a hétvégén megrendezett versenyeken.
Pompás szezonkezdet

A Ferencváros tőrvívói számára kiemelt fontosságú kadet és junior válogatókat rendeztek az elmúlt hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Vívóközpontban. Szombat délelőtt a fiúk léptek pástra a kadet korosztályban. Imponáló, magabiztos vívással remekeltek a fiatalok, ugyanis az első három helyet az FTC vívói szerezték meg. Szemes Gergő az első, Suha Ádám a második, Kovács Gergely pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Délután a hölgyek folytatták a jó szereplést, hiszen három ferencvárosi tőrvívó is a döntőbe került. Fekete Hanga a második, Zsoldosi Karolina a harmadik, Zsoldosi Emília pedig a nyolcadik helyen végzett.
Vasárnap a junior korosztályban folytatódott a válogatóverseny. A fiúk újra kitettek magukért, hiszen két zöld-fehér sportoló is ott volt a nyolcas döntőben. Szemes Gergő bronzérmes lett, míg Kovács Gergely az ötödik helyen végzett.
A hétvégén Dunaharasztiban is elkezdődött a szezon a tőrvívás újonc korosztályában is. A versenyen nagy létszámban indult az FTC csapata. A fiúknál három ferencvárosi sportoló került a nyolcas döntőbe. Magabiztos, kiváló vívással Skorka Csongor aranyérmet szerzett, Tóth Zsombor a hetedik, Vid Attila pedig a nyolcadik helyen végzett. Délután a lányokkal folytatódott a verseny, ahol két fradista is bevívta magát a nyolcas fináléba. Kovács Réka ezüst-, míg Balogh Virág bronzérmet szerzett. A legkisebbek korosztályában is örülhettünk fradista éremnek, miután a tőrpicik között Bányik Natánael második lett.

A Ferencváros vívói a hétvégén megrendezett versenyeken összesen tíz érmet, köztük két aranyat, illetve négy-négy ezüstöt és bronzot nyertek.

A sportolókat Salamon Beatrix, Budavári Bettina, Solti Antal és Szabados Kristóf készítette fel.