Rajt az Ifjúsági Olimpián

2018. október 8., hétfő 16:12 | 3 hónapja 7 napja 20 órája 39 perce
Zsoldosi Karolina 11. lett az Ifjúsági Olimpián • Skorka Csongor ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában.
Rajt az Ifjúsági Olimpián

Vasárnap Argentína fővárosában, Buenos Airesben megkezdődtek a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok küzdelmei. Már az első napon szurkolhattunk ferencvárosi sportolóért, ugyanis a női tőrözők egyéni versenyében Zsoldosi Karolina lépett pástra.

Tehetséges vívónk a csoportmérkőzések során két győzelmet szerzett négy vereség mellett, de így is továbbjutott a nyolcaddöntőbe. Ott a kínai Yingying Fútól rendkívül kiélezett mérkőzésen 15:10-es vereséget szenvedett, így összesítésben a 11. helyen végzett.

„A napom kicsit furán kezdődött, mert verseny előtt mindig szoktam izgulni, de most egyáltalán nem volt ilyen. A mezőny nehéz volt, hiszen a világ legjobbjaival kerültem szembe és egyik asszómra sem mondanám, hogy könnyű lett volna. Sajnos ez a verseny most nem úgy sikerült ahogy reméltem, pontosabban, ahogy szerettem volna. Csapatverseny nem lesz, így a következő napokban minél több magyar sportolónak szeretnék szurkolni a lelátóról” – mondta Zsoldosi Karolina.

A korosztályos világesemény mellett itthon is zajlott a vívóélet. Az elmúlt hetek kadetversenyi után a hétvégén az újoncok és a serdülők szerepeltek a Fülöp Mihály Magyar Kupában, amelyet ezúttal Hódmezővásárhelyen rendeztek meg.

Az FTC ezúttal is népes csapattal indult a versenyen. A legjobb eredményt a serdülők között induló Skorka Csongor érte el, aki egészen a döntőig menetelt, ott azonban óriási csatában 15:12-re kikapott a Honvéd vívójától, így ezüstéremmel zárt. A korosztály nyolcas döntőjébe még két fradista jutott be. Vid Attila az ötödik, míg Tóth Zsombor a hatodik lett. Az újoncok között Horváth Keán szintén bejutott a nyolc legjobb tőröző közé, ahol a hatodik helyen végzett.


EREDMÉNYEK
IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES

Női tőr, egyéni: 11. Zsoldosi Karolina

Fülöp Mihály Magyar Kupa, 1. forduló, Hódmezővásárhely
SERDÜLŐ
Leány:
15. Kovács Aletta, 17. Balogh Virág Luca, 22. Müller Hanna, 29. Berczeli Maja, 30. Szécsi Blanka
Fiú: 2. Skorka Csongor, 5. Vid Attila, 6. Tóth Zsombor, 18. Horváth Keán, 19. Tóth Barnabás, 27. Kovács Milán Barnabás
ÚJONC
Leány:
27. Müller Hanna, 30. Szécsi Blanka, 39. Bebesi Lili Anna
Fiú: 6. Horváth Keán, 16. Tóth Barnabás, 27. Kovács Milán Barnabás, 37. Bebesi Kolos Norbert, 44. Szemán Máté Balázs, 49. Tóth Márton
GYERMEK
Leány:
22. Kiss Virág, 40. Ultmann Luca
Fiú: 23. Tóth Márton, 39. Szemán Máté Balázs, 40. Bálint-Várszegi Kristóf, 43. Bebesi Kolos Norbert, 51. Virág Szabolcs Gábor

Szabadidős verseny, Hódmezővásárhely
NŐI, TŐR
Egyéni:
5. Takács Mónika

(Fotó: MOB/Szalmás Péter)